Какво ще е времето през следващата седмица?

0
Веднъж на 10-15 години се случва през май времето да става за плаж
Веднъж на 10-15 години се случва през май времето да става за плаж

Повече слънце и хубаво време ще дочакаме през следващата седмица, след дъждовете, които се лееха ежедневно този месец.

Все пак не са изключени превалявания, но те ще бъдат само в отделни райони.

Температурите отново ще се повишат и към края на седмицата максималните ще надхвърлят 30 градуса. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи и гръмотевична дейност.

Първия ден явленията са възможни из цялата страна, а втория – главно в Югозападна България. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб, в Източна България до умерен. Дневните температури съвсем слабо ще се понижат и ще са предимно между 23 и 28 градуса. Във вторник и сряда превалявания са възможни само на изолирани места. Температурите отново ще се повишат.

В четвъртък и петък над Западна България отново ще стане по-неустойчиво, с вероятност за превалявания. Дори морската вода ще е приятна за къпане, така че най-нетърпеливите летовници могат да се отправят към плажовете. Дори днес температурата на морската вода ще е около 21-22 градуса.

Обикновено това се случва около 2-3 седмици по-късно през годината, обясни климатологът Георги Рачев, предава Телеграф. По думите му причината морската вода тази година да е толкова топла още през май е източният вятър, който я издухва към крайбрежието. Веднъж на 10-15 години се случва да има такива условия за плажуващите още около 24 май.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари