Какво се случва с летището в Щръклево

7
Пенчо Милков ще се срещне с министъра на икономиката Емил Караниколов по този повод
Пенчо Милков ще се срещне с министъра на икономиката Емил Караниколов по този повод Видео: Русе Медиа

Събираемостта на местни данъци и такси леко се е увеличила през последния месец, отчете зам.-кметът по икономика Златомира Стефанова.

Докато през март, когато започна извънредното положение, очакваните приходи са били с 14 % по-малко, през април спадът вече е бил 29 %, но през май има покачване и минусът е 24 %. Ситуацията около пандемията е довела до 4,2 млн.лв. по-малко пари от местни данъци и такси в сравнение с 2019 г., но част от тази сума включва стари неплатени задължения от минали години в размер на 2,2 млн.лв. От общината се надяват, че тенденцията ще се обърне, още повече, че има още 20 дни до крайния срок 30 юни за заплащане на данъците с отстъпка от 5 %, информира Русе Медиа.

В същото време обаче продължава липсата на новини за съдбата на летището, въпреки редовните разговори с Министерството на икономиката. Според информацията, която имат в общината, изискани са различни документи от кандидата за закупуването му – фирмата „ЕОН Метал“, които са били представени, но все още няма одобрение дали имат капацитета да направят летището. През следващата седмица предстои среща на кмета Пенчо Милков с министъра на икономиката Емил Караниколов, на която ще се обсъди докъде са стигнали процедурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари