Какво се случва с "Арена Русе"?

1
Както бе съобщено вече, куп световни звезди ще имат концерти в "Арена Русе" до края на годината
Както бе съобщено вече, куп световни звезди ще имат концерти в "Арена Русе" до края на годината Снимка: Георги Дончев

Русенският вестник "Бряг" вчера е проследил как върви работата по "Арена Русе".

Подвижните конструкции за седалките в "Арена Русе" пристигнаха. Макар да са френско производство, те са поръчани чрез немска компания и бяха разтоварени от няколко тира. Днес започва монтажът им, пише вестникът. Самите седалки се очаква да пристигнат около 4-5 юли, уточнил пред репортер на изданието мениджърът на „Проект Русе“ Георги Пейчев.

Те се доставят от престижна немска компания, чийто представители идваха в залата да направят замервания в края на януари.  Френска компания пък ще доставя част от оборудването на Арената. Довършителните работи се изпълняват по план и след като аз съм си купил билет за концерта на Лили Иванова на 23 юли, значи срокът за завършване на залата ще бъде спазен, заявил Пейчев пред "Бряг".

Вестникът припомня, че в залата ще има 5000 седящи места. "Арена Русе" разполага с 16 постоянни места за хора в неравностойно положение, които се намират на първо ниво в сектори 106 и 110. В зависимост от вида на събитията и броя на желаещите да ги посетят, към тези места ще бъдат обособявани допълнителни зони на ниво терен. Ще бъдат подсигурени и места за придружители.  Специализирани екипи от стюарди ще се грижат за лесното настаняване на хората с увреждания. До откриването на залата ще бъде готов паркинг за 70 автомобила, а до края на годината ще е изградена първата част на подземния гараж.

Както бе съобщено вече, куп световни звезди ще имат концерти в "Арена Русе" до края на годината. Емблематичното за Русе съоръжение ще бъде открито с концерт на естрадната българска прима Лили Иванова. Само седмица след това, на 30 юли, на новата сцена ще гостува балетът на Софийската опера с шедьовъра на Лорка Масинепо музика на МикисТеодоракис „Зорба гъркът”. На 4 октомври в Русе пристигат танцьорите от Lord Of The Dance.

Седем ученици на великия Лучано Павароти пък ще пеят на 27 ноември в спектакъла "Белканто". На 4 декември е планирано представление на грузинския балет "Сухишвили", а на 20 декември залата ще разтърси и Горан Брегович със своя оркестър за сватби и погребения, припомня още "Бряг".

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари