Какво ни очаква в Годината на металния плъх?

1

От 25 януари 2020 г. започва Годината на плъха, в частност Годината на металния плъх.

Той е наследникът на Годината на свинята. По традиция китайската Нова година настъпва на второто Новолуние след зимното слънцестоене, информира Delo.bg. Целият този период ще е под влиянието на плъха – първия знак от китайския зодиак и начало на нов 12-годишен цикъл. На Изток плъхът се свързва с доста по-положителен образ, отколкото сме свикнали да го възприемаме.

В Индия например, изобразяват плъха като ездитно животно на бог Ганеша, в Япония плъхът е спътник на бога на щастието. В тези страни, както и в Китай, липсата на плъх (мишка) в дома или на двора се счита за тревожен знак.

Когато плъхът „гризе“ – това е символ на броене на пари.

В Южен Китай дори му се приписва ролята на митичен герой, донесъл на хората оризовата култура.

Родените в Годината на Плъха са весели, ектровертни, симпатични и много общителни хора. Това първо впечатление за тях се оказва на по-късен етап лъжовно.

Зад привидно очарователната външност и разкрепостен характер тези хора са много неспокойни и суетни. Недостатъци, които Плъхът се опитва по всевъзможен начин да прикрие. В голяма степен той успява да потисне своята загриженост и умело скрива своите тайни. Годината на Плъха съответства като перспектива на неговите характерни качества – суетна и неспокойна, изпълнена с опити всичко да стане по възможно най-добрия начин, упоритост и труд, тъй като плъхът е доста трудолюбив и упорит.

На всички родени в годината на Плъха идеално подхожда евентуална връзка с Бивол, Дракон и Маймуна. В известна степен имате съответствие на характерите с Куче, Змия, Глиган, Тигър и Плъх. Изобщо не си подхождате с Кон.

Родените в годината на Плъха са през 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 г. и 2020 г. Те са обаятелни, с лекота печелят приятели, винаги са център и душа на компанията. Притежават безпогрешен усет към хората. Всеки, който има нужда от съвет, спокойно може да се допита до тях. Плъховете обичат и ценят парите. Ако искате да доставите удоволствие на някой плъх, подарете му нещо! А ако някой плъх ви ядоса и искате да го накажете, най-лесно ще му отмъстите, оставите ли го сам – това може категорично да го съсипе!

Годината на Плъха е година на нови начинания. Нови възможности, любов и пари. Като цяло, 2020 г. ще бъде успешна.

Началото на Годината на Плъха, първите дни на февруари ще са изцяло ползотворни и изпълнени с мотивация.

Започва една съвършено нова, чиста и свежа година.

Годината на Плъха ще ни донесе творческа енергия. Ще ни даде и сигурността, че всичко е възможно. Ще ни докаже, че всеки е творец на собствения си живот и че имаме силата да бъдем този, който искаме да бъдем. Възползвайте се от всичко, което предлага 2020 година. Защо пък и да не поставите основата за нови навици и действия, които искате да започнете от дълго време?

Металният елемент създава вода, което означава производителност и активност за металната промишленост. Те включват: производство на автомобили и машини, ИТ, високотехнологична индустрия, козметика и здраве.

Годината на Плъха е под знака на металния астрален елемент, за разлика от Годината на Свинята, която е под въздействието на елемента Земя. Всички действия, инициирани тази година, ще бъдат ръководени от успеха. Трябва да следвате целите си уверено и решително. Трябва да се борите, за да ги постигнете и никога да не се оставяте да се обезкуражавате от провали, проблеми или затруднения. Въпреки че ще има дни, в които ще се окажете доста неразумни, негъвкави и инатливи, трябва да разчитате на собствените си сили и да решавате всякакви проблеми сами.

След 2019 г., година, пълна с непредвидими ситуации и любовни затруднения, 2020 г. ще бъде в пъти по-спокойна за всички зодиакални знаци от китайския хороскоп. Любовният живот поема по хармоничен път, а комуникацията ще ви помага да го поддържате в изряден вид. От друга страна, втората половина на 2020 г. ще е обагрена от недоверие към партньора ви, в повечето случаи заради изневери и отсъствие на честност. Плъховете ще имат дългосрочни отношения с лоялния Бивол, приключенски настроения Дракон и умната Маймуна. Но те трябва да се въздържат от отношения с постоянно променящия се Кон.

По време на Годината на Металния плъх, освен в моментите, в които изтощението си казва думата, всички зодиакални знаци ще се радват на добро здраве. Втората половина на 2020 г. ще е изпълнена с енергия, хармоничност на цялото тяло, така че психическото състояние ще става все по-добро и по-добро. И през 2020 г. спортуването продължава да е най-доброто лекарство и трябва да се практикува от всеки един в името на по-доброто здраве, дълголетието и за цялостното благополучие.

През цялата 2020 г. късметът е на ваша страна, но трябва да се възползвате от него, веднага щом почука на вратата ви. Китайците казват, че нищо не плаши късмета повече, отколкото когато се съмнявате в него. Тези, които са бързо адаптивни, ентусиазирани и действат бързо, ще могат да гарантират своя успех.

Числа: 5, 7, 9

Цветове: бяло, жълто, синьо, зелено, сиво и черно

Щастливи дни: 4-и, 8-и, 13-и, 22-ят ден на всеки месец.

Успех в кариерата си ще имат хората от тези професии: търговец, хора на изкуството, финансов експерт, правен експерт, философ, политик, музикант, бизнесмен, брокер, предприемач, криминалист, детектив, шпионин, журналист, писател.

Най-щастливи ще са следните зодиакални знаци: бивол, дракон, маймуна, прасе.

Като цяло, Годината на металния плъх ще донесе благоприятни ситуации, нови възможности, срещи със специални хора, късмет, а също и балансиране на ситуации, дилеми и промени, които могат да ни извадят от нашата зона на комфорт. От нас зависи как да ги използваме и особено как възприемаме преживяванията, с които се сблъскваме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари