Какви санкции предвижда законът у нас за детска порнография?

0
Темата коментира Явор Колев, експерт по сигурност и бивш шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП
Темата коментира Явор Колев, експерт по сигурност и бивш шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП Видео: NOVA

Темата коментира Явор Колев, експерт по сигурност и бивш шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП

Шестима от 13-те задържани за разпространение на детска порнография у нас са с мярка „задържане под стража”. Какви санкции предвижда законът у нас за подобни деяния и как да предпазим децата си, темата в „Здравей, България” по NOVA коментира експертът по сигурност и бивш шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП Явор Колев.

Той е категоричен, че престъплението е тежко и не бива да се подценява, въпреки че видеоклиповете не са направени от конкретните заподозрени. Максималната санкция за притежаване и разпространение на материали с детска порнография у нас е лишаване от свобода за до 6 години, коментира експертът.

За да се произведе един такъв материал – клип или снимка, участва дете. Това не е художествен филм, в който участват артисти. Това е филм, в който участва дете, в много случаи и пеленачета дори. Това, което им се причинява, са тежки физически и психически проблеми, които остават за цял живот”, каза още Колев.

Бившият шеф на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП обясни, че проблемът със сексуалното изнудване на деца в интернет у нас също не е за подценяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари