Какви са заплахите пред сигурността на България?

1
Коментар на Васил Данов, Милен Керемедчиев и Искрен Иванов
Коментар на Васил Данов, Милен Керемедчиев и Искрен Иванов Видео: NOVA

Коментар на Васил Данов, Милен Керемедчиев и Искрен Иванов

Какви са заплахите пред сигурността на България на фона на войната в Украйна и кои ще са водещите теми на Парламентарната асамблея на НАТО днес? Темата коментират Васил Данов, член на Атлантическия съвет на България, политологът Милен Керемедчиев и Искрен Иванов, експерт по международни отношения, цитирани от NOVA.

Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев. Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна.

Тази асамблея е много важна и идва няколко седмици преди европейските избори”, каза Милен Керемедчиев. Той отбеляза една от основните теми на асамблеята – войната в Украйна и отбеляза, че „все повече гласове се надигат против продължаващата помощ” към Украйна.

Според Васил Данов България има раздвоена от части позиция по въпроса, но „мнозинството на изборите ще покаже, че не сме с Виктор Орбан и Путин”. По думите на члена на Атлантическия съвет на България срещата на Парламентарната асамблея на НАТО е планирана отдавана и отсъствието на президента „показва неуважение”.

По отношение на окупираните украински територии от Русия Искрен Иванов отбелязва, че „Украйна може да се защитава и да използва оръжията”, но използването им на суверенна руска територия е на „нейна отговорност”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Абсолютно никакви ! Изключая тези, които произтичат от изпълнението на преките команди от сащ и брюксела.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари