Какви са шансовете на Герджиков и ГЕРБ за президент: Коментарите на Райчев, Дайнов и Стойчев

2
Едва ли ГЕРБ се надяват с тази кандидатура да спечелят изборите, но главната им задача е да излязат от изолация и да влязат в диалог с партиите, които не искат да говорят с тях, коментира Андрей Райчев
Едва ли ГЕРБ се надяват с тази кандидатура да спечелят изборите, но главната им задача е да излязат от изолация и да влязат в диалог с партиите, които не искат да говорят с тях, коментира Андрей Райчев Снимка: Софийски университет

Ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" ще професор Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент

Какви са шансовете на проф. Герджиков и удачна кандидатура ли е той? Ето какво коментираха пред OFFNews  политическите анализатори Андрей Райчев, Евгений Дайнов и Кънчо Стойчев.

Андрей Райчев:

"Смисълът на тази кандидатура е, разбира се, широко надпартиен, но най-вече е адресирана към Демократична България. Това е кандидат, който прави още по-трудно за ДБ да посочи свой кандидат. Това е жест на естествен предварителен съюз. Ако на балотаж остане Герджиков срещу Радев, част от електората на ДБ ще гласува за Герджиков.

Едва ли ГЕРБ се надяват с тази кандидатура да спечелят изборите, но главната им задача е да излязат от изолация и да влязат в диалог с партиите, които не искат да говорят с тях."

Евгений Дайнов:

"Имам приятното чувство, че издигането на СУ-Ректора за президент от ГЕРБ ще забърка великолепна каша, в края на която много хора ще ги е срам, а резултатът ще е като на Цецка... Добре, че все пак е демокрация и търговската мрежа предлага американски пуканки, от ония, сладките..."

Кънчо Стойчев:

"Това е добра кандидатура, не го познавам лично, но познавам Софийския университет. Това е елитният университет в България и е голямо признание да си негов ректор. Това не е партийна кандидатура, а по-широка и отворена към по-широки слоеве. Очевидно ГЕРБ цели да излезе от изолацията, в която безспорно се намира. От тази гледна точка това е позитивен избор, тъй като дава възможност да се разшири електората."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари