Защо не мога да подкрепя Анастас Герджиков за президент и какво ме посъветва Аристотел

56
Кандидатурата на А.Герджиков е опит за измама с цел да бъде интубиран, реанимиран, инкарниран  еднокнижният вожд на дебелокожите и на мафията у нас
Кандидатурата на А.Герджиков е опит за измама с цел да бъде интубиран, реанимиран, инкарниран еднокнижният вожд на дебелокожите и на мафията у нас Снимка: Фейсбук

Коментарна статия на Иво Инджев в неговия БЛОГ

1. Защото позата на обединител на нашето плуралистично общество, което цени различията, не отива на един преводач на Аристотел, който е казал: “ Който е приятел на всички, не е приятел на никого”. 

2. Защото е интелектуалец, разбира какво прави, никак не е прост, за разлика от ментора му, когото прикрива и чийто образ най-съзнателно чисти, участвайки с името и физиономията си в опита за голяма измама от рода на онази за ГЕРБ като “спасител” от комунистическия реванш – измама, на която се дължат трите мандата на предишното корумпирано управление. “Всекиму е присъщо да греши, но само глупавият упорства в грешката” ( ако случайно става дума за грешка в случая), е казал Аристотел и неговият преводач би трябвало да го знае.

3. Защото си е направил труда да се образова ( “Образованието е най-добрата осигуровка за старините”, го е научил Аристотел). Застраховката на задкулисния му селекционер е чекмеджето с мангизите и пистолета на нощното шкафче да ги брани от други бандити. Защо преводачът на Аристотел се самоунижава да слугува на еднокнижника – видно от отказа му да отправи каквато и да било критика към предишното управление, сякаш има такова на света, което за 10 години да не е направило нито една погрешна стъпка, та тъкмо ГЕРБ да се окажат издайнически ( спрямо претенцията му за независимост) “безгрешни”  в неговите очи?

4. Защото говори правилен български и ползва куп чужди езици – живи и мъртви. Това ли е човекът, представителен за Бойковия езиков вандализъм, който обижда и ругае наред и невъздържано с каруцарски речник, но сега се опитва да приюти в каруцата си на предната седалка свой антипод, дърпайки му юздите с цел да заблуди отново лековерните. “Човешката общност се простира дотам, докъдето стига човешкият глас” ( Аристотел). А фалцетният глас на простия ни премиер достигаше скандално до образованата част от нашата общност години наред с цинизми, подигравки и прочее простотии, изречени угоднически като за простите с езиковите средства на  “простолюдието” без да претърпи каквото и да било развитие и шлифовка за целия този дълъг период.

5. Умерен е и изглежда уморен от простащината, но не се разграничава от нея, нито от невъздържаните изблици на нейния говорител през последното десетилетие. Да се чуди човек как успява да се абстрахира от тази простащина .“Познанието започва от почудата” (Аристотел).

6. Не парадира с примитивно мъжкарство и дори има жена ( макар и “мъжко момиче”) за компания в своята кампания. Че и съпруга има, пак за разлика от епилирания балкански бабаит от Банкя, комуто водят жрици в спалнята да му удовлетворяват “човешките потребности”, по собствените му думи. Обаче семейният кандидат за президент не се дистанцира и по тази линия от своя антипод. Твърде интимно като забележка? ” Голото тяло не е причина за срам. Срамувайте се от това, което мислите за него” ( Аристотел )

7. Бил е в берлински университет, когато рухва Берлинската стена, а не в Банкя, където мутрата, изкласила до премиер години по-късно, е била наета за заслуги пред милиционерщината да пази пазителя на българската Берлинска стена Живков, когото мутрата определя като свой университет. Не му ли е обидно на професора да обслужва днес милиционера с калашника, който е работил и като “охрана на реда” в Делиормана по време на масовите насилия на властта в НРБ срещу  хората, несъгласни да им сменят насила имената? (“Аристотел невинаги е Аристотел)” – всеки греши, но професорът не си го признава..

8. Професор е, не е фалшив милиционерски генерал. Но приема Генерала за свой задкулисен командир. Да се снишаваш по Тодорживковски до нивото на мутрата, т.е. да приклякаш на общи снимки като някои поданици на Путин , опитвайки се да не стърчат над него, не прави чест на един ректор на Софийския университет. “Не е имало досега нито един велик ум без примеси на безумие”.( Аристотел)

9. Подкрепен е от инициативници с автентична антикомунистическа биография на демократи, които никога не са подкрепяли открито сикаджийската мутра и се срамуват да си признаят принадлежността към неговия отбор. Но не води с тях разговор по темите, посочени по-горе. А би било полезно да си кажат истината! “Природата не върши нищо безполезно”.

10. В интервю за Факор.бг в навечерието на балотажа той най-сетне застана ясно на прозападна позиция по въпроса за Руската агресия срещу Украйна. Осмели се да го направи цели три дни преди балотажа, но и в това отношение не може и не иска да обясни защо е фасада на онзи, който прокопа за рекордно кратко време газовата траншея на Путин в България и я плати с български милиарди, закопавайки най-накрая и необратимо себе си като “прозападен” политик в България в очите и на българите, и на Запада. Помъдряване, макар и в последния миг? “Познанието се добива лесно за разлика от мъдростта”.( Аристотел)

В сравнение с всеки злодей, какъвто А. Герджиков не е по своите лични параметри, по-вреден е само ангелът на заблудата, който обслужва началника на злодеите ( не е по Аристотел). 

Кандидатурата на А.Герджиков е опит за измама с цел да бъде интубиран, реанимиран, инкарниран  еднокнижният вожд на дебелокожите и на мафията у нас ( не е по Аристотел).

Държа да изразя това мнение ПРЕДИ предстоящия днес дебат между Анастас Герджиков и Румен Радев. Ако от екипа на действащия президент решат да се възползват от някои от посочените по горе причини да попречат на Герджиков да изпълни поръчката и да играе Бойко Борисов с човешко лице, вината не е в мен. Защото “Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа от него”, както е казал Аристотел. 

Дали бих гласувал при това положение за Радев при всичките ми остри критики към него през годините? Зависи дали той ще потвърди упреците на червените и русофилите, че е “предал” БСП и Русия, т.е., че се е променил в това отношение и претърпял развитие. Ако продължава да седи на тези два стола, за мен ще (от)падне трудната дилема дали бих си дал гласа за първи път за политик, към чиято управленска биография съм имал отрицателно отношение. Защото “ разумният търси не това, което е приятно, а това, което го спасява от неприятностите”, твърди Аристотел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари