Как живее съпругата на най-богатия човек в света?

0
Макензи Безос е била срамежливо момиче, мечтаещо да стане писателка
Макензи Безос е била срамежливо момиче, мечтаещо да стане писателка Снимка: Amazon

Не всички знаят що е то богатство. А още повече какво е голямо богатство: хиляди долари, стотици, милиони. Но не и съпругата на Джеф Безос, най-богатият човек на планетата по данни на Forbes от 2018 година.

За него не са чували само онези, които нямат интернет. Но за всеки случай ще споменем, че това е шефът и основателят на интернет компанията Amazon.com, космическата компания Blue Origin и собственик на издателската къща The Washington Post. Той изкарва по 107 милиарда долара годишно.

Настъпи обаче времето ние да научим и за неговата жена. Макензи Безос е била срамежливо момиче, което е четяло много книги, съчинявало къси разкази, мечтаело да стане писателка. По време на обучението си в университета Принстън тя плащала всичко сама, работейки като миячка на чинии или сервитьорка.

Завършвайки образованието си, Макензи слага на заден план мечтата си да стане писателка и започва работа в инвестиционна компания. На първо време парите били на първо място, някакъв стартов капитал. Но именно в тази компания тя среща бъдещия си мъж. Тогава той е заемал длъжността вицепрезидент, а тя на анализатор.

Младежите завързали отношения помежду си и година и половина по-късно те вдигнали сватба. Известно време съпрузите живеели в евтина квартира в спалния район на Сиатъл и продължили да работят на своите позиции. Тогава мечтателката Макензи се замислила за бъдещето на младото семейство и убедила мъжа си да се заеме със собствен бизнес и дори участвала в създаването на бизнес плана.

Тя не само го подкрепила морално, но и станала неговия първи служител в новата, тогава още никому неизвестна компания Amazon. Там тя въртяла счетоводството. Няколко години по-късно порталът се превърнал в един от най-популярните в света, а Джеф Безос започнал да влиза в списъците с най-богатите хора.

В момента съпрузите продължават да въртят своя бизнес заедно. Естествено, всичко официално е оформено на името на Джеф, но това не означава, че Макензи няма пръст. Двамата са съседи на Бил Гейтс и Барак Обама, а най-голямото им щастие са трите им родни синове и осиновената им дъщеря от Китай.

Макензи също успява да реализира и мечтата си. Тя е автор на две книги "Изпитанията на Лутър Олбрайт" и "капани". И двете книги са бестселъри в САЩ. Постигайки благополучие за себе си, Макензи започва да помага и на другите. Тя основава благотворителния фонд Bystander Revolution, който се бори с тормоза в училище, който и до ден-днешен тя ръководи лично.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари