Как ще се обучават учениците - решават индивидуално за всяко населено място

0
Решението ще зависи от нивото на заболеваемост
Решението ще зависи от нивото на заболеваемост

Решението ще зависи от нивото на заболеваемост

За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали учениците ще се обучават присъствено или дистанционно. Ако заболеваемостта не е висока - ще има присъствено обучение, ако е много висока, то тогава трябва да пазим децата и учителите, така че ще се премине към дистанционно обучение. Това каза в Бургас служебният министър на образованието проф. Николай Денков, предава БТА.

Той поясни, че от нивото на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете.

Където е възможно, в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма възможност, класовете ще се ротират - присъствено и дистанционно, каза министър Денков. Той информира, че към момента нагласите са учениците от първи до четвърти клас да се обучават присъствено. Приоритетни за присъствено обучение ще са и класовете седми и дванайсети, където ще има сериозни изпити. Просветният министър посочи, че ще се търси подходяща граница относно защитните маски в клас - от кой клас да започнат да се носят, и кога. В понеделник актуализираните насоки по тази тема ще бъдат качени в сайта на Министерството на образованието и науката.

В Бургас министър Денков участва в официалната церемония по откриването на 50-юбилейна конференция на Съюза на математиците в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари