Как ще ни се отрази, ако пием всеки ден вода с лимон?

0
Ключовите предимства на лимоновата вода е витамин С, който подпомага здравето по следните начини
Ключовите предимства на лимоновата вода е витамин С, който подпомага здравето по следните начини

Водата с лимон е много по-здравословна от ароматизираните сокове или недиетичните газирани напитки с високо съдържание на захар.

Ключовите предимства на лимоновата вода е витамин С, който подпомага здравето по следните начини:

• Насърчава производството на колаген, жизненоважен протеин, който е част от съединителната тъкан, необходима за заздравяването на рани;

• Укрепва имунната система, бори се с вируси, бактерии и помага при настинки;

• Подобрява усвояването на ключови минерали. Подобрява за усвояването на желязо, особено за спортисти и хора с анемия.

Един лимон съдържа около 30 милиграма витамин С, което е 33 процента от 90 милиграма от RDA за мъже и 40 процента от 75 милиграма за жени, обяснява Actualno.

Струва си да се отбележи, че други цитрусови плодове съдържат много повече витамин С. Например, средно голям портокал и ¾ чаша сок от грейпфрут са 70 милиграма аскорбинова киселина.

Каква е другата полза? Колко трябва да пиете?

Водата с лимон също ускорява метаболизма, подобрява храносмилането, помага да отслабнете и също така предотвратява образуването на камъни в бъбреците, като значително повишава нивата на цитрат в урината.

Препоръчва се да се пие една или две чаши лимонов сок през деня по време на хранене и една чаша между храненията. Можете да използвате сока от два до три лимона на ден (това са четири до шест супени лъжици).

Добавянето на лимон към всяка чаша вода обаче не е задължително. Лимоновият сок е много кисел и прекомерното пиене може да ерозира зъбния емайл. Ето защо трябва да пиете вода с лимон през сламка. Това ще поддържа по-малко контакт на течността със зъбите. Ежедневното пиене на вода с лимон може да бъде полезно за тялото, особено ако замества сладките напитки.

Как да си направим вода с лимон

За да получите забележим ефект от лимоновата вода, трябва да я пиете редовно. И е очевидно, че не е достатъчно просто да сложите резен лимон в чаша вода. Трябва да използвате поне половината лимон и винаги пресен (концентриран лимонов сок НЕ работи).

Важно: Не добавяйте захар към напитката си. Витамин С и захарта имат сходна структура и се усвояват от тялото по същия начин. Има проучвания, които показват, че високите количества глюкоза в организма пречат на усвояването на витамин С. Ето защо, ако искате да пиете вода с лимон, за да подобрите здравето си, не добавяйте захар.

Водата с лимон е чудесна напитка, която ще ви помогне да поддържате тялото си хидратирано, и в резултат на това да подобрите състоянието на кожата и кръвоносните съдове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари