Как се прави бизнес в България

0
Към този момент сме получили от вашата държава 00000000 (словом нула, zero, ноль) лева, пише управител на заведение
Към този момент сме получили от вашата държава 00000000 (словом нула, zero, ноль) лева, пише управител на заведение

Към този момент сме получили от вашата държава 00000000 (словом нула, zero, ноль) лева

Екипът ни публикува отвореното писмо на управител на заведение без редакторска намеса:

"ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ ДИАНА ДАМЯНОВА

/или как се прави бизнес в България/

След приключване на извънредното положение и свързаните с него ограничения в ресторантския бизнес имаше масови фалити. На мястото на хилядите фалирали завадения, редица граждани (в това число и аз) създадоха нови заведения с нови концепции и нови бизнес намерения. Всеки от нас, авантюристи или наивни нещастници е имал своите надежди и вяра, за да предприеме този рискован ход в управляваната от вас държава.

Заведението, на което аз съм управител, имаше щастливи дни от създаването си през юни до 27 ноември 2020 година, когато поради извънредната обстановка бе затворено (нещо, което намирам за нормално и правилно). И тогава се оказа, че те, тези нови завадения, отворени от нови фирми, не съществуват във вашите управленски глави. За тях през 2020 година не бе предвидена помощ по мярката 60/40, помощ по мярката 80/20 те няма да получат и през 2021 година, а когато с надежда кандидатствахме по програмата за подкрепа с оборотен капитал, оперирана от НАП, с изумление разбрахме, че за тях се предвижда двойно по-малка помощ от тази на старите фирми и заведения.

Към този момент сме получили от вашата държава 00000000 (словом нула, zero, ноль) лева и се предвижда да получим през следващите месеци още толкова, а именно нула лв. подкрепа.

Пиша настоящето, за да ви благодаря за всичко, което правите за нас и да ви уведомя, че благодарността ни ще нараства с всеки изминал ден! Така се прави нов бизнес в България. Това трябва да знае всеки, комуто в пристъп на безумие му мине през главата да прави бизнес в управляваната от вас държава.

С неизчерпаема преданост и несекваща благодарност:

ДИАНА ДАМЯНОВА – един глупав наивник."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари