Как ракета на SpaceX изгори скъпа камера на NASA

0
Какво всъщност се е случило тогава?
Какво всъщност се е случило тогава?

Вероятно вече сте видели изображението да се тиражира в социалните медии: стабилно разтопена камера, която все още се придържа към статива.

Тази обречена камера принадлежи на фотографа на NASA Бил Ингълс, който я използвал, за да улови старта на ракетата Falcon 9 на SpaceX във вторник, пише Kaldata.com.

Много хора видяха образа и контекста и предположиха, че камерата е била твърде близо до площадката и е изгорена от страхотната сила на ракетата Falcon 9. Но Ингълс е опитен фотограф на NASA и той е поставил този конкретен прибор на безопасно разстояние, далеч от яростта на ракетата.

Какво всъщност се е случило тогава?

Изстрелването предизвика тревен пожар, който поглъща оборудването. Ингълс описва камерата като „изпържена“, но картата с памет е оцеляла. NASA сподели GIF от огнения епизод в петък.

Изпържената камера не беше единствената в този ден. Ингълс имаше още пет и останалите оцеляха, включително четири, които бяха в периметъра за безопасност на мястото за изстрелване.

Тогава SpaceX изведе в орбита пет сателита Iridium NEXT и два сателита GRACE-FO. Тези сателити са предназначени за измерване и картографиране на гравитационното поле на Земята.

<strong class='keys'>NASA</strong>

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари