Как най-здравословно се отслабва след празниците?

0
Често улисани в похапване стигаме до преяждане
Често улисани в похапване стигаме до преяждане Снимка: iStock

В никакъв случай не бива да измъчвате организма си с гладуване

Почти невъзможно е по време на празничните дни да се въздържаме от консумацията на всички вкусотии, поднесени на трапезата ни. Това са онези няколко дни в годината, когато имаме възможност да вкусим от ястията на нашите майки и баби. Истинско преживяване за всичките ни сетива. Грехота би било човек да се лиши от подобни преживявания, пише Actualno.

Често обаче, улисани в похапване, се стига до преяждане. Това всъщност е един от най-големите ни врагове. Усещаме тежест, не спим спокойно, стомахът ни се разширява.

Ето как да се справите с качените килограми по време на празничните дни:

В никакъв случай не бива да измъчвате организма си с гладуване след празничните дни, когато трапезите са били богато отрупани и не сте се въздържали от похапването на разнообразните ястия. Запомнете, че ако човек иска трайно да се лиши от качените килограми, нужно е време.

Най-напред стартирайте с промяна на хранителните си навици. Започнете да изключвате бавно и постепенно всички онези вредни храни, които по-рано сте си забранявали и не сте допускали да ви изкушават.

Излишните килограми трябва да се свалят без гладуване. Всяко едно гладуване спомага за стресиране на тялото и организма. Дори кантарът да ви кара да се чувствате добре, след време ще има йо – йо ефект.

Много е важно да консумираме такива храни, които не натоварват излишно храносмилателната система. За предпочитане е да похапвате колкото се може повече млечни храни, плодове, зеленчуци, яйца, овесени ядки.

Храната, която си приготвяте, трябва да е варена или задушена. За известно време забравете за мазнините, без значение дали става въпрос за масло, олио, зехтин или маргарин. Изключете ги от менюто си.

Ограничете или сведете до минимум консумацията на алкохолни питиета и сол.

Към всичко това добавете физически упражнения и съвсем скоро не само ще можете да се пъхнете в любимите си дънки, но и ще се харесвате в тях!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари