Как да си направим ароматизатор сами

1
Превърнете старите чорапи в чувалче за ароматни кори и листенца
Превърнете старите чорапи в чувалче за ароматни кори и листенца

Вместо със спрейове и пластмасови кутийки с изкуствени аромати можете да ароматизирате гардероба и дрехите в него със стари чорапи. Чудите се как ли? Ето как.

На всяка от нас се е случвало, докато сгъва прането, да открие само един от чифта чорапи, поставен в пералнята. Сигурни сме, че сме поставили и двата, но така и не успяваме да открием чорапеното другарче. Какво да правим с останалите самотници? Да ги превърнем в чувалче за ароматни кори и листенца.

Нарежете на квадратчета корите от един портокал, помело, лимон или друг цитрусов плод. Добавете 1-2 пръчки канела.

За приятния аромат може да разчитате и на шушулки борбонска ванилия. Сред подправките в кухнята ще откриете още неща, които може да се използват за ароматизиране - розмарин, мащерка, мента. Силни аромати носят някои треви и билки - лавандула, лайка. За да запазите дрехите в гардероба си от молци пък, добавете листа от орех.

Всички аромати поставете в чорапа, който е останал сам, в такъв, който се е скъсал, или пък в торбичка от тафта или органза. Завържете с панделка или рафия.

Ароматните торбички поставете на различни места в гардероба. Те ще предотвратят появата на миризма на застояло, леко и приятно ще ароматизират дрехите и ще създават свежа струя всеки път, щом отворите гардероба.

Източник: LadyZone.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари