Как да разберете дали домашната ракия е качествена

52
Най-добре е ракията да се пие сутрин на гладно, защото подобрява храносмилането
Най-добре е ракията да се пие сутрин на гладно, защото подобрява храносмилането

Най-добре е ракията да се пие сутрин на гладно, защото подобрява храносмилането

Ракията е напитка с високо съдържание на алкохол (60-70%) и се произвежда чрез процеса на дестилация на младо вино, произведено от различни видове плодове.

У нас най-често се произвежда от грозде, а най-добре е ракията да се пие сутрин преди ядене, защото подобрява храносмилането, пише Е - Здраве и култура.

Ако редовно купувате ракия от един и същ производител, а не сте сигурни дали е 100% истинска, има лесен и бърз начин за проверка. Напълнете 1 чашка ракия и в нея добавете 1 супена лъжица прах за пране на дрехи. Оставете чашката с ракия да престои 10-15 минути и вижте резултата.

- Ако ракията е сменила цвета си и е започнала да получава някакъв червеникав оттенък, който все повече потъмнява, тогава ракията е изкуствена. Тоест, в нея има добавки като спирт и вода.

- Ако цветът на ракията е същият и изобщо не е променен, тогава можете да бъдете сигурни, че тя е 100% качествена без никакви добавки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    21
    Ракиджия
    Ама този "автор" е наистина много, прекалено много тъп.
  • 7
    20
    Metko
    Ей,писателю,във всяка домашна ракия има вода,защото трябва да бъде разредена след варенето.Както е писал колегата преди мен,защо не пиеш ти ракия 60-70 градуса.
  • 7
    19
    Ужас
    Уреда за измерване на ракия вече се казва тъпомер.Не се уточнява течен или сух прах за пране,по голяма глупост не бях чел.
  • 11
    18
    Оня с коня
    По - голяма глупост скоро не бях чел. Г-н Неделчев, варири ли сте някога ракия? Искам да пробвате да пиете 60 - 70 градуса, интересно ми е как ще се чувствате? Да слагаме в ракията прах за пране! Хахаха!
  • 14
    17
    Георги
    По-голяма гласност от тази статия не бях чел! Логично си задавам два въпроса....защо по дяволите чета подобни глупости и как да ги премахна от полезрението си?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари