Как да получите одобрение на молбата си за кредит?

1
Лошото кредитно досие е сред най-честите причини за получаване на отказ на молба за кредит
Лошото кредитно досие е сред най-честите причини за получаване на отказ на молба за кредит

Лошото кредитно досие е сред най-честите причини за получаване на отказ на молба за кредит

Потребителите, нуждаещи се от кредит, трябва да отговорят на редица условия и изисквания, поставени пред тях от кредитиращата институция за всеки конкретен кредитен продукт, за да получат одобрение на молбата си заем. Отказът е разочароващ и поставя в трудна финансова ситуация получилия го, което прави познаването на факторите, определящи отговора, и на стъпките, улесняващи получаването на одобрение, от съществено значение.

  1. Преди да пристъпите към кандидатстване за кредит, уверете се, че отговаряте на условието да сте над 18 години. Задължително е да притежавате валидна лична карта и чисто кредитно досие. Шансът за одобрение, ако не отговаряте на тези изисквания, е нулев. Лошото кредитно досие е сред най-честите причини за получаване на отказ на молба за кредит. То е следствие от необслужвани кредити и некоректно поведение като кредитополучател. Всяка финансова институция има достъп до кредитното ви досие, което се съхранява в ЦКР за период от 5 години. Ако вашето не е добро, погрижете се първо за него, а след това престъпете към кандидатстване за кредит.

  2. Друго съществено условие, за да получите одобрение за кредит при кандидатстване в банкова финансова институция, е стабилният доход. Работата на трудов договор е условие, което не може да прескочите. Тя гарантира на финансиращата институция, че ще съумеете да изплащате вноските си и да върнете кредита си.

  3. Ще увеличите шансовете си за получаване на кредит, ако съобразите месечната вноска с бюджета си. Редица финансови институции предлагат на своите електронни страници кредитен калкулатор, с чиято помощ лесно може да изчислите месечната вноска по заема при различни суми и срок на договора. В случай, че тя надхвърля определен процент от доходите ви, вероятно няма да получите необходимия кредит. Изберете срок и сума, при които вноската е под 40% от месечните ви доходи. Това ще ви позволи да погасявате кредита редовно и без съществени сътресения на семейния бюджет, както и да увеличите възможностите за получаване на одобрение.

  4. В случай, че за избрания кредитен продукт се изисква посочване на поръчител, а вие не съумявате да намерите такъв, отказът е гарантиран. Решение е насочване към друг кредитен продукт, свободен от това условие. Банковите финансови институции предлагат онлайн кредити, които са с облекчени условия. При тях кандидатстването е само с лична карта, а поръчител не се изисква.

  5. Съобразете кредита си с други заеми, които изплащате. Не е проблем да имате такива, но е важно да бъдат редовно обслужвани и вноските по тях заедно с вноската по кредита, за който кандидатствате, да не надхвърля определен процент от месечните ви доходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари