Как да действаме, ако колата ни бъде повредена след природно бедствие

0
Кой носи отговорност за тях и как трябва да действат потърпевшите?
Кой носи отговорност за тях и как трябва да действат потърпевшите?

Кой носи отговорност за тях и как трябва да действат потърпевшите?

Снежната буря у нас причини сериозни щети в цялата страна. Стотици автомобили бяха ударени от паднали клони и дървета заради лошото време. В София тези ситуации бяха най-много. През последните дни сигналите са десетки. Щетите, за щастие, са материални, но кой носи отговорност за тях и как трябва да действат потърпевшите при подобен инцидент?

За последните 48 часа са обработени над 160 сигнала за паднали дървета и клони на територията на София, уточни зам.-директорът на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община Кристиян Иванов. Той призова гражданите при подобни случаи да помагат на аварийните екипи.

„Основната причина от началото на бурята да падат толкова дървета е, че те все още се намират във вегетация, короните им са зелени и натрупаната снежна покривка върху тях нарушава тяхната устойчивост”, обясни главният експерт в дирекция "Зелена система" към СО Сиана Хлебарова, предаде NOVA.

Тя помоли, когато хората подават сигнал за инцидент, да описват максимално подробно какво виждат – голямо ли е дървото, има ли пострадали, къде е паднало, за да знаят какви екипи да изпратят на място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари