Кадри от мястото в Русе, където се срути къща

1
От общината са изпратили също специалисти, които да видят на място какви са причините за инцидента
От общината са изпратили също специалисти, които да видят на място какви са причините за инцидента Видео: БГНЕС

Едноетажна къща с три стаи, таванско помещение и работилница рухна тази сутрин в Русе.

Инцидентът е станал след 6 часа на ул.“Балкан“. По първоначална информация причините за рухването са липса на канализация и вода в основите заради дъждовете, както и заради амортизираното състояние на имота, информира БГНЕС. 

В къщата е живеел само 57-годишният Христо. Пет минути преди инцидента мъжът е тръгнал на работа, което е спасило живота му.

"Чу се тътен като от преминаващ тежкотоварен камион. Когато излязох на двора, видях, че е пълно с камъни и тухли, а къщата на съседа ми е съборена до основи", разказа съседката Цанка Тодорова. 

Имотът не е застрахован. От общината са изпратили също специалисти, които да видят на място какви са причините за инцидента.

"Най-често тези проблеми идват от липсата на канализация, какъвто е и този случай, и от течове в основите на сградите. Тази постройка е била изключително стара, зле поддържана. В интерес на истината, и околните имоти са в същото състояние. Това е един сигнал, че при всичките тези имоти, които са на доста години и които са в окаяно състояние, би трябвало да се предприемат мерки от собствениците по тяхното укрепване, по тяхното отводняване, за да не позволят да се случват и други такива събития“, обясни Спасимир Димитров, директор на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари