Кабинетът промени статута на Паметника на Съветската армия

1
Тази промяна дава възможност на общинската власт да премахне паметника от настоящото му местоположение
Тази промяна дава възможност на общинската власт да премахне паметника от настоящото му местоположение Снимка: БГНЕС

Тази промяна дава възможност на общинската власт да премахне паметника от настоящото му местоположение

С решение на правителството се променя статутът на имот публична държавна собственост „Паметник на Съветската армия” в имот частна държавна собственост.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Същият се намира в Княжеската градина в София и представлява мемориален комплекс „Паметник на Съветската армия”. Решението е по предложение на областния управител на София, в чието управление е имотът. Той трябва да отрази промяната в Акта за държавна собственост.

Тази промяна дава възможност на общинската власт да премахне паметника от настоящото му местоположение, а при статут на "публична държавна собственост" това беше невъзможно.

В началото на месец март 2023 г. Столичният общински съвет реши да гласува дълго отлаганото решение, с което възлага на кмета да поиска от държавата Паметникът на съветската армия в София да бъде преместен в Музея за социалистическо изкуство. Тогава 41 съветници гласуваха "за", като единствено от БСП бяха против" и един съветник от "Патриотите" - "въздържал се".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    фена на Путин
    Сякаш живеем в усрайна а кмет е разплискалия млякото кличко. Тази шизофрения е изключително неприятна и неправилна. Америка прекалява.
  • -13
    2
    Космически забивки
    Крайно време беше! Поредният и един от окончателните пирони в ковчега на рашибозука на таз територия е забит!
  • 20
    1
    Георги
    Сложете на негово място паметник на Хитлер.Мамицата ви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари