Георги Свиленски е ранен при сблъсък с областната управа в София

0
Сблъсъкът между зам.-шефът на БСП и областната управа е по повод преместването на Паметника на Съветската армия
Сблъсъкът между зам.-шефът на БСП и областната управа е по повод преместването на Паметника на Съветската армия Снимка: 24 часа / Николай Литов

Сблъсъкът между зам.-шефът на БСП и областната управа е по повод преместването на Паметника на Съветската армия

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа депутатът Иван Ченчев, съобщи вестник „24 ЧАСА“.

Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група. Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при строителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на съветската армия. Георги Свиленски и Иван Ченчев са били на място, зад оградата на монумента. Разговаряли са със заместник-областния управител на София и още няколко души, които не са ги пускали да минат през оградата, за да стигнат до паметника. Докато са разговаряли служител на областната управа се хвърлил грубо върху оградата и тя паднала върху Свиленски и му нарязала ръката. Пуснали са жалба в полицията и в момента са в болницата, където го превързват, каза още Иван Ченчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    НАГЛОСТ ГЕРБАДЖИЙСКА
    Няма край наглостта на днешни извратени и умопобъркани управляващи от ГЕРБ и ПП_ДБ и ДПС!!! Сега най-безочливо и то преди Коледа са седнали да махат паметник, да не би да остане до 3-ти март случайно...за да си трупат още дивиденти и да се сплотяват срещу общите си врагове. Явно яростта им е стигнала до там да посягат и физически спрямо законни български депутати. СРАМ И ПОЗОР!!!
  • -4
    10
    ВИЛИ
    Е баси е на истина тъпак колко Българи е убила съветската армия при прехода през БЪЛГАРИЯ и колко Българи са убити от англо-американците през 1943-45 год. разбери и тогава говори и до сега коя държава е бомбандирала друга с атомни бомби глупако
  • -2
    9
    Е баси
    Коментарите ми се отнасят до "освобождението" и "освободителя" , и за паметника .... Поставяш редица други въпроси, всеки от който е дълга тема за разговор. Ще отбележа само, накратко, че никой нищо не ни е откраднал, за всичка сме си виновни ние, като народ, ДС, БГ МУТРИ, БИЗНЕСМЕНИ, какъв ЕС те гони, на КТБ парите къде са в ЕС и САЩ ли?
  • 4
    8
    до 5
    Ти по-добре кажи защо САЩ и Англия ни подариха на СССР? Явно защото не сме им трябвали. Всъщност и сега не им трябваме на САЩ и новите големи братя. Иначе руснаците 45 години правеха индустрия и селско стопанство в Бг. А какво направиха ЕС и САЩ следващите почти 40 години? Изкрадоха каквото им трябваше , а ние стигнахме до просешка тояга.
  • 0
    7
    баи мордехаи
    А Пенчо защо не е там?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари