Кабинетът "Орешарски" подаде оставка

0
Кабинетът "Орешарски" подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Оставката на кабинета "Орешарски" беше депозирана в Народното събрание. Очаква се парламентът да я гласува до петък.

Оставката е депозирана в деловодството на парламента малко преди 18 часа, като е била изпратена по куриер, съобщиха за Нова ТВ. Тя идва точно 421 дни след встъпването на кабинета в длъжност.

Подаването на оставката съвпадна с годишнината от „нощта на белия автобус”. На 23-ти юли миналата година се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и полиция пред парламента, след като напрежението бе провокирано от решение на МВР народните представители да бъдат изведени с автобус от парламента.

Преди днешното заседание на кабинета повечето министри коментираха, че и те не знаят кога точно ще бъде подадена оставката на кабинета.

Самият Пламен Орешарски каза по-рано, че най-подходящият ден за оттеглянето на правителството е 23-и юли.

Припомняме ви, че на 29-и май 2013 г. депутатите в 42-ото Народно събрание гласуваха избора на Пламен Орешарски за премиер и го избраха със 12 гласа "за". Световните агенции съобщиха за избирането с амбициозното заглавие: "С Орешарски се слага край на безизходицата". АФП, РИА Новости, АП излязоха с публикации за избора на експертен кабинет, ръководен от безпартиен икономист, който ще сложи край на кризата.

Кабинетът обаче ще заседава и следващата седмица, докато президентът официално обяви състава на служебното правителство. За новите министри сегашните оставиха наследство – решението за седми блок на АЕЦ и договора с американската компания „Уестингхаус”, както и решението за това кой да е българският еврокомисар. Като за последно обаче кабинетът „Орешарски” успя да раздаде няколко милиона на няколко министерства.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари