Кабинетът “Денков - Габриел” оцеля при първия вот на недоверие

0
Корнелия Нинова заяви, че ако правителството оцелее, левицата веднага ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие
Корнелия Нинова заяви, че ако правителството оцелее, левицата веднага ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие Видео: БНТ

Корнелия Нинова заяви, че левицата веднага ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие за националната сигурност и отбраната

Кабинетът “Денков - Габриел” оцеля при първия вот на недоверие. "За" свалянето на правителството гласуваха 71 депутати от трите опозиционни партии - Възраждане, БСП и ИТН. Кабинетът беше подкрепен от 143-ма депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, предава БНТ.

Вносители на вота са трите опозиционни партии - "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", а причината е политиката на кабинета в сектор "Енергетика".

Вотът се смята за успешен, ако за него гласуват повече от половината от всички народни представители. По-рано днес премиерът коментира пред журналисти, че аргументите за вота са "напълно измислени", а политиците "разпалват страховете на хората" с цел агитация за предстоящите местни избори.

Вчера Бойко Борисов каза, че ГЕРБ ще подкрепят правителството, същото обявиха и от ДПС. От своя страна председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че ако правителството оцелее, левицата веднага ще започне да събира подписи за нов вот на недоверие, който да внесе следващата седмица. Темата ще бъде националната сигурност и отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари