Изведоха с белезници Мартин, заплашвал да заколи 3-годишното си дете

0
Близо 20 часа продължи полицейската акция по освобождаването на детето
Близо 20 часа продължи полицейската акция по освобождаването на детето

Близо 20 часа продължи полицейската акция по освобождаването на 3-годишно момченце и неговата 75-годишна баба, предава Флагман.бг.

Те бяха задържани от 18.45 ч. вчера в семейния апартамент, разположен в бл. 51 ет. 4 в жк „Славейков” от 36-годишния Мартин Жеков от Бургас. Момченцето – Й.Ж. и баба му са в добро здравословно и психическо състояние, като с тях допълнителни действия ще провеждат служителите от Института по психология към МВР.

Около 18.45 ч. в полицията е получено съобщение за възникнал семеен скандал в апартамент в жк "Славейков". Полицейски служители от Второ РУ – Бургас успели да изведат от жилището 31-годишната Петя С. от Бургас, живееща на семейно начала с Мартин. Ченгетата обаче били заплашени бургазлията, че ще намушка 3-годишния си син, ако се опитат да изкарат и него, демонстрирайки намерението си с кухненски нож, опрян до вратлето на момченцето. След заплахата Мартин успял да заключи входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75-годишната си майка.

Своевременно е сформиран екип от служители на ОДМВРБургас, Института по психология към МВР, отдел „Криминална полиция” при ОДМВРБургас, Специализираните полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, лично ръководен от Директора на ОДМВРБургас старши комисар Калоян Калоянов. Извършвано е външно наблюдение, както и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая.

С Мартин е осъществен личен контакт от психолозите към бургаската дирекция, като са проведени множество беседи за безинцидентно освобождаване на близките му. Ситуацията е усложнена от твърденията на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.

Около 14:30 ч. днес след преценка и анализ на създалата се ситуация екип от „Специализираните полицейски сили” при ОДМВРБургас щурмувал през терасата апартамента на Мартин, като извел невредими малкото момченце и неговата баба.

Бургазлията е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари