Извънредни мерки за сигурност у нас заради коронавируса

1
Четирима души са заразени с COVID-19
Четирима души са заразени с COVID-19 Видео: NOVA

Извънредни мерки за сигурност в цялата страна заради новия коронавирус COVID-19.

У нас вече има общо 4 потвърдени случая - два в Плевен и два в Габрово. Очакват резултатите на над 100 пациенти, които са били в контакт със заразените, като само в Габрово лицата са 140, а в Плевен все още няма окончателен брой.

Държавата предприема сериозни мерки - забранени са всички културни събития на закрито в цялата страна, включително концерти и театрални постановки.

Спортните събития ще са без публика. Училищата остават затворени. Забранява се провеждането на олимпиади и екскурзии с ученици, информира NOVA

Най-сериозна остава ситуацията в  Плевен и Габрово, където са и потвърдените случаи на заразени българи. Училищата не работят, забранени са масовите събития. Преустановени са консултациите и  свижданията.

Пациентите, хоспитализирани в отделенията, в които са заразените, остават под карантина. Няма да се приемат нови хора, спира и изписването на пациенти. 

Много общини, в които няма регистрирани случаи на коронавирус, също затягат мерките. В София започва редовна дезинфекция в градския транспорт, както и на станциите на метрото. Засилва се контролът и в детските градини и ясли, където грипната ваканция не важи. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари