Младежи от Русе могат да кандидатстват за Съвета на децата

0
Право да кандидатстват имат деца от 13 до 16 години, като срокът е 5 май
Право да кандидатстват имат деца от 13 до 16 години, като срокът е 5 май

Право да кандидатстват имат деца от 13 до 16 години, като срокът е 5 май

Това е консултативният орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и чрез него те участват в процеса на собственото си развитие и закрила.

Съставът на Съвета на децата се формира от по един представител на всички 28 административни области в България, 4 квоти за деца от уязвими групи и една квота за представител на децата, получили международна закрила в България. Целта на Съвета е подобряване на механизма за детско участие на национално ниво чрез гарантиране на широка представителност на децата и ангажиране на органите на местното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на кандидатите.

Право да кандидатстват имат децата от 13 до 16 години включително в само една от четирите категории:
• членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл.171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.;
• представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса;
• представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца;
• индивидуални кандидатури.

При кандидатстването е необходимо детето да има настоящ адрес на територията на Община Русе, а също така да попълни формуляр и кратко мотивационно писмо.
Документи се подават в Информационния център на Община Русе с адрес пл. „Свобода“ 6, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.

Кандидатури могат да бъдат изпращани и по пощата до същия адрес или по електронен път на [email protected]. Телефон за допълнителна информация: 082 / 881 794. Крайният срок за подаване на документите е до 17:00 часа на 5 май.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари