Изпратихме 600 проби в Германия за тестване на британския вид на Ковид-19

0
Над 90 % от пробите на заболелите в Кюстендил и Бургас сочат, че са от тази разновидност на вируса
Над 90 % от пробите на заболелите в Кюстендил и Бургас сочат, че са от тази разновидност на вируса Снимка: БГНЕС

Изпратени  са 600 проби в Германия за тестване, за да установим как циркулира у нас британския под вид на COVID-19

Това съобщи в петък във Велико Търново досегашния здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов, където е водач на листата на ГЕРБ за региона, пише Труд.

Над 90 % от пробите на заболелите в Кюстендил и Бургас сочат, че са от тази разновидност на вируса.

Той заяви, че дори и при увеличаване на заболеваемостта няма да е логично да има затваряне в цялата държава, а ще се прилага локален подход.

"Кризата се управлява с разум, интелект и дисциплина. Не случайно в Европа се заговори за българския модел на управлението на пандемията. Изходът от нея е ваксината, която е преградата между хората и вируса", подчерта проф .д-р Ангелов.

Той допълни, че липса на ваксини има в целия свят. Според разчетите за доставката на 18 милиона дози, които са за 9 милиона души у нас, държавата е заделила 305 млн. лева. До момента са платени 15 млн. лева.

image

"Подготвяме мотивационен клип, който ще бъде излъчван по националните телевизии за разясняване на действието и ползите от ваксините. Само през последното денонощие са ваксинирани 20 000 души. В заведенията се спазват ясни и точни мерки. Мислим и за туристическия сезон, който не бива да бъде провален. Обмисляме какъв да е режимът за влизане на румънски туристи у нас, които са най-многобройни във Велико Търново, както и въвеждането на зелен паспорт за ваксиниране", подчерта проф. д-р Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари