Изпълнение на русенска цигуларка влезе в холивудска продукция

3
Звезделина Халтъкова е част от квартет Destiny, който изсвири парчето „El Choclo”
Звезделина Халтъкова е част от квартет Destiny, който изсвири парчето „El Choclo”

Звезделина Халтъкова е част от квартет Destiny, който изсвири парчето „El Choclo”

Музика на българския квартет Destiny, в който участва и русенката Звезделина Халтъкова, звучи в трейлъра на „Tango Shalom“.

Това е най-новият филм от режисьора на „Моята луда гръцка сватба“ - Джоел Цвик, а премиерата му ще бъде след няколко дни. Звезделина е горда ученичка на феноменалния цигулар - виртуоз професор Стойка Миланова, пише вестник Бряг.

Престижното Национално училище по изкуствата " Веселин Стоянов, НМА" Панчо Владигерв", майсторските класове при професор Михаел Фришеншлагер и проф. Минчо Минчев са неотменна част от биографията. Звезделина е племенница на известния русенски нотариус Кремена Петкова. Талантливата музикантка помни с благодарност съвместните си концерти с проф. Миланова и Русенска филхармония, работата си с оркестър Симфониета, концертите в България и гостуванията в чужбина с камерните ансамбли " Арс Барока" и др.

Парчето „El Choclo”, в което свири и Звезделина, е с милиони гледания в YouTube и бе избрано от екипа на продукцията и включено в официалния трейлър към филма. El Choclo е най-гледаното видео на квартета в YouTube. Аранжирано е специално за Destiny Quartet през 2016 г. от италианския композитор Маурицио Абени.

Филмът „Tango Shalom“ ще бъде представен за първи път на 19 януари на кинофестивала Jaipur International Film Festival в Индия, очакваме го и в България през тази година.

Вижте официалния му трейлър:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари