Изоставени бетонни панели загрозяват Русе

2
В квартал „Чародейка“ цяло поколение е израснало с грозната гледка
В квартал „Чародейка“ цяло поколение е израснало с грозната гледка Видео: Русе Медиа

Изоставени бетонни панели загрозяват от десетилетия зелените площи в Русе.

Жителите на кварталите настояват за премахването им, тъй като пречат и се използват за подслон от клошари. Въпреки жалбите, до момента институциите не са предприели действия, тъй като не е ясно чия собственост са въпросните конструкции. Недоволните пък не смеят да ги махнат сами, за да не се окаже, че действията им са незаконни, предава Русе Медиа.

В квартал „Чародейка“ цяло поколение е израснало с грозната гледка на бетонните панели, струпани още по времето на соца в зелените площи между бл.207 и бл.208. Хората разказват, че те са закупени в края на 80-те години от техен съсед. Мъжът искал да си строи вила, но след демокрацията променил намеренията си, изнесъл се от блока и ги зарязал в междублоковото пространство.

Панелите не само пречат, но и създават проблеми с чистотата и сигурността в квартала. Живущите се притесняват да вземат нещата в свои ръце, тъй като става дума за частна собственост. „Правени са опити да направим така някой да ги разбие, тук имаме приятели, дето събират железа, обаче те не могат да ги почнат, защото няма кой да даде разрешение“, коментира съседът Иван Димов. Хората са пускали многобройни жалби, но без резултат. Самите панели вече са неизползваеми, но в тях има много желязо, което може да бъде извадено.

Новата общинска администрация е започнала проверка, тъй като панелите се намират върху общинска земя. Оказва се, че не се касае за единичен случай.

Установихме, че не само на това място има изоставени бетонни панели в града и си поставихме задача да обходим град Русе, за да видим кои са другите места, на които стоят такива панели от години наред. И следващите ни действия ще бъдат да почистим и да премахнем тези панели“, коментира пред Русе Медиа зам.-кметът по общинска собственост Златомира Стефанова.

Според процедурата първо ще бъде потърсен собственикът, за да получи предписание за отстраняване на бетонните конструкции. Ако не бъде установен, общината ще пристъпи директно към премахването им от зелените площи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари