Изгоряха клетки на мобилни оператори в Русенско

0
Вероятно пожарът е възникнал от изоставени лозя, откъдето се е прехвърлил в стърнище и е обхванал клетките
Вероятно пожарът е възникнал от изоставени лозя, откъдето се е прехвърлил в стърнище и е обхванал клетките Снимка: Dunavmost / архив

Вероятно пожарът е възникнал от изоставени лозя, откъдето се е прехвърлил в стърнище и е обхванал клетките

За изминалото денонощие екипите на пожарната са реагирали на 3 сигнала за пожари в сухи треви, един от тях лъжлив.

За времето от 14:38 до 15:30 часа огнеборци от РСПБЗН – Две могили са работили по гасене на пожар в сухи треви, възникнал до пътно платно между с. Тръстеник и с. Иваново. Произшествието е ликвидирано без щети.

От 14:45 до 21:25 часа екипи на пожарната от РСПБЗН – Сливо поле, от ССОД – Русе, от Втора РСПБЗН – Русе и двама доброволци от ДФ – Сливо поле са гасили запалване в сухи треви и стърнище в землището на с. Кошарна. Вероятно пожарът е възникнал от изоставени лозя, откъдето се е прехвърлил в стърнището и е обхванал клетки на мобилни оператори, конструирани в едно съоръжение. Намесата на огнеборците е спасила къщи в близост до пожара, както и овощна градина. След овладяване на пожара, през нощта екип на РСПБЗН – Сливо поле е извършил дежурство в района на произшествието, за да не се допусне възобновяваното му от тлеещи места.

От 21:00 до 21:40 часа екип от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен на сигнал за запалени сухи треви край жп линията в кв. Долапите, до прелеза. При отиване на място и оглед на района не е установен пожар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари