Регионалната здравна инспекция в Русе издирва стоки опасни за здравето

0
Регионалната здравна инспекция в Русе издирва няколко стоки, които са опасни за човешкото здраве.
Регионалната здравна инспекция в Русе издирва няколко стоки, които са опасни за човешкото здраве.

Регионалната здравна инспекция в Русе издирва няколко стоки, които са опасни за човешкото здраве. Информацията беше публикувана в ежеседмичния бюлетин на РЗИ. Извършват се насочени проверки и се търси глинена маска, наречена „Розова глинена маска за чувствителна и лесно раздразнима кожа”. Тя е марка Argiletz, вид Роза за чувствителна и лесно раздразнима кожа, с произход Франция. Инспекцията търси и разпространители на гел за измиване на ръце „Extreme Hand Cleaner", марка Bikehut, с произход Обединеното кралство и продукти за пилинг "Fruchtsäure 80%" и „Glycolsaure-Fruchtsäure" 75% произведени в  Австрия, както и мокри кърпи Papillon®, с произход Турция. Те се издирват по системата за бърз обмен на информация на ЕС.

Опасна за човешкото здраве е и шапка Fan Hut, произхождаща от Китай. Сред издирваните продукти са вид бижута Restyle с произход Полша. Това са Огърлица-прилеп Délia Morte Bat и Готическо колие по врата под формата на гарван.

Други опасни стоки са няколко вида мастило за татуиране. Това са мастилото Tangerine, марка Eternal Ink, от определена партида и производител и мастилото Bumble Bee, марка Eternal Ink, с произход САЩ. Мастилата за татуировки Нао Tattoo - Ярко черно, True Magenta и Тъмен шоколад от Китай също са опасни.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари