"Изчезването" на мъжа, заплашил Ива Митева, се оказа на "обследване" в БОП

0
Това съобщиха от Софийския градски съд
Това съобщиха от Софийския градски съд

Това съобщиха от Софийския градски съд

Заплашилият с убийство председателя на парламента Ива Митева, за когото в четвъртък сутринта бе съобщено, че е изчезнал преди гледането на окончателната мярка за неотклонение в съда, се оказа, че е бил на "обследване" в дирекция "Борба с организираната престъпност". Това съобщиха от Софийския градски съд, където следобед ще продължи заседанието, което по-рано през деня бе прекъснато заради неявяването на 26-годишния Любомир Яков, предава Mediapool.bg.

"Мярката на Любомир Яков ще продължи в 15.30 часа, когато се очаква да бъде конвоиран от Стара Загора. Днес не се яви, защото според справка от полицията, тази сутрин е бил на "обследване" в дирекция БОП", съобщиха от Софийския градски съд, след като адвокатът на Яков обяви, че няма връзка с клиента си.

В съдебната залата адвокатът на Яков предположи, че мъжът е в хисарското село Красново, където изтърпява домашния си арест, определен преди дни от районния съд. Според прокуратурата обаче Яков не е стигнал до там, защото нямал пари в себе си.

Мъжът беше пуснат от ареста вчера, като в себе си имал 13 лева. Пак вчера той бил забелязан в компютърен клуб в Стара Загора.

Съдът поиска информация от МВР дали Яков отново не е задържан и по-късно излезе информацията, че е бил на "обследване".

Прокуратурата протестират решението за пускането на мъжа под домашен арест и искат по-тежка мярка за неотклонение задържане под стража.

След като Яков бе задържан часове след отправената по имейл до правосъдното министерство заплаха, от полицията съобщиха, че той е признал авторството на електронното писмо. Какъв е мотивът за изпращането му обаче все още не е ясно.

От "Има такъв народ", чийто представител е Ива Митева, твърдят, че заплахата срещу нея е политическа демонстрация за сплашване, съвпадаща с приемането на първо четене в парламента на предложеното от нея намаляване на лицата, имащи право на държавна охрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари