Съдът остави в ареста "самурая" от Русе

0
На буйстващия мъж ще бъдат повдигнати най-малко 4 обвинения
На буйстващия мъж ще бъдат повдигнати най-малко 4 обвинения

На буйстващия мъж ще бъдат повдигнати най-малко 4 обвинения

Мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе по отношение на 36-годишния Г. Й., обвинен в хулиганство и закани с убийство на трима полицаи на 11.06.2023 г. около 3:00 ч. на ул. „Ибър“ в гр. Русе.

Припомняме ви, че мъжът заплаши униформените служители със самурайски меч "Катана".

Освен тези вече предявени 4 обвинения, прокурорът заяви, че вероятно ще бъде повдигнато още едно – за държане на наркотични вещества. Той припомни, че Г. Й. преди 10 години е бил осъждан за такова деяние и му е било наложено административно наказание глоба. Адвокатът възрази, че подзащитният му вече е реабилитиран и към настоящия момент се води неосъждан, поради което поиска мярка домашен арест, съобщиха от съда.

Състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен в това процесуално качество. Според съда, не е налице опасност Г. Й. да се укрие, тъй като има постоянен адрес и работи, но съществува риск да извърши друго престъпление предвид доказателствата, а и неговите твърдения, че е бил под въздействието на наркотични вещества и в това състояние се е въвел сам по собствено желание.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Г. Й. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Зрител
    Не виждаш ли че е в кавички, писателю..Туй гражданите драскащи в тея боклучави странички, сте пълни дебили.
  • 4
    1
    Red
    Той е всичко друго, но не и самурай! Не петнете честта на самурайската общност в градът ни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари