Изчезнал боен самолет на Индия бе открит на дъното на океана

1
Край бреговете на Индия бяха открити останките от изчезналия преди осем години самолет Ан-32 на военновъздушните сили на страната
Край бреговете на Индия бяха открити останките от изчезналия преди осем години самолет Ан-32 на военновъздушните сили на страната Снимка: .wikimedia.org

Край бреговете на Индия бяха открити останките от изчезналия преди осем години самолет Ан-32 на военновъздушните сили на страната

Подводен апарат ги е открил на дълбочина над три километра, сочат данни на списание India Today, предава PAN.bg.

Търсенето на самолета е извършено на дълбочина 3400 метра, уточниха от индийското министерство на отбраната, на чието съобщение се позовават журналистите.

Операцията по търсене използва няколко полезни товара, включително многолъчев сонар, сонар със синтетична апертура и камера с висока разделителна способност.

Изображенията от търсенето бяха внимателно проучени и се оказа, че съответстват на самолета Ан-32“, се казва в материала.

Снимките, както беше отбелязано, са направени от подводния апарат на мястото на катастрофата на самолета. Няма обаче информация други самолети да са изчезнали в същия район.

Всички тези обстоятелства показват, че откритите отломки може да принадлежат на катастрофирал самолет на индийските ВВС, се посочва в статията.

Ан-32 на индийските ВВС изчезна над Бенгалския залив по време на бойна мисия. Това се случи през юли 2016 г. В този момент на борда на самолета е имало 29 души. След изчезването на самолета са проведени издирвателно-спасителни операции. Тогава обаче не било възможно да се намерят нито членовете на екипажа, нито останките от самия самолет.

Припомняме, че през август миналата година успяха да извадят от дъното на езеро в Магаданска област останките на съветски разузнавателен самолет от Великата отечествена война. Търсачките част по част реконструираха детайлите от последния полет на самолета. Те от дълго време знаеха за самолета, който лежеше на дъното на езерото Майорич. Каква е машината, марката, годината на катастрофата и местоположението обаче оставаше загадка. След откриването на останките от самолета, отговорите на тези въпроси помогнаха да се определят номерата и маркировките върху детайлите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари