Изчезна бивш шеф на Институт към БАН

0
Бившият изпълняващ длъжността директор на Института по океанология е в неизвестност от петък
Бившият изпълняващ длъжността директор на Института по океанология е в неизвестност от петък

Бившият изпълняващ длъжността директор на Института по океанология към БАН – проф. инж. Веселин Пейчев е в неизвестност от петък, научихме от БЛИЦ.

Дирите на учения, който в момента ръководи звеното по морска геология и археология към института, се губят след като той напуснал работното си място. Проф. Веселин Пейчев си тръгнал от института заедно със своя колега – доц. Димитър Димитров. Двамата се качили на автобус по линията 17А и Пейчев споделил на Димитров, че смята да отиде на гости на дъщеря си. Слязъл на спирка в района на Икономическия университет около 19 часа и оттогава няма и следа от него.
 
Дамата, с която морският геолог е имал връзка, се обадила на неговия приятел – инж. Тодор Ангелов, доскорошен супер интендент на научно-изследователския корб „Академик“, за да го попита дали са се чували, защото Пейчев не отговарял на многократните повиквания на телефона си. Впоследствие и Ангелов започнал да го търси, но телефонът давал свободен сигнал. „Последно му звънях тази вечер в 19,59 и вече нямаше връзка с абоната“, обясни инж. Ангелов.
 
Междувременно той се свързал с други колеги и приятели на проф. Пейчев, сред които и председателят на Съюза на превозвачите Максим Петков. Той от своя страна инициирал подаването на сигнал в полицията. От Второ РПУ обяснили, че това трябва да бъде сторено от негов роднина и тогава Петков се свързал с дъщерята на проф. Пейчев.
 
В момента все близките и колегите на учения са в районното, където дават сведения.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари