Професор Пейчев се обесил на стълбище

0

Бившият шеф на Института по океанология във Варна проф. Веселин Пейчев се обесил на стълбище.

Той влязъл в изоставената сграда на патентното ведомство на ул. "Граф Игнатиев" и се заключил. След което увиснал на въжето, пише 24 часа.

Работници от близкия строителен обект свидетелстват, че учения висял в коридора на двуетажната сграда. Под нея някога се помещаваше култовата механа "Петте кьошета".

Мястото е на около километър от спирката на автобуса, на която Пейчев слязъл на 10 март около 19 часа. Откъде обаче е имал ключ за изоставената сграда, не е ясно. За да се обеси, професорът би трябвало да си носи въже, недоумяват разследващи.

Говорителката на полицията във Варна Ивана Милева заяви, че няма улики за престъпление. От прокуратурата първоначално казаха, че няма да кажат нищо, ако става дума за самоубийство. После обаче говорителката на Районна прокуратура Десислава Йотова каза, че е образувано досъдебно производство. Вероятно става дума за подтикване към самоубийство от страна на неизвестен извършител. Винаги при самоубийство се завежда такова производство.

След вестта за намерения труп на професора, Институтът по океанология остана пуст. По признание на бодигарда на входа, никой от учените, нито директорът проф. Снежина Мончева са се появили в сградата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари