Иво Пазарджиев: Велоалеите в Русе имат смъртоносно опасни участъци

2
Според велосипедисти в града 14-километровият маршрут е недомислен, несъобразен с необходимостта от безопасно придвижване и неудобен
Според велосипедисти в града 14-километровият маршрут е недомислен, несъобразен с необходимостта от безопасно придвижване и неудобен Видео: БНТ

Русенски велосипедисти недоволстват от изградените велоалеи в града.

Според тях 14-километровият маршрут е недомислен, несъобразен с необходимостта от безопасно придвижване и неудобен.

Много хора се сетиха, че с велосипед е един от безопасните начини за придвижване особено в такава ситуация. Избягват се претъпканите тротоари, чакане по автобусни спирки, градския транспорт и такситата. Оказва се, че тази система на придвижване има редица недостатъци, предава БНТ.

Иво Пазарджиев – председател на Сдружение “Вело -Русе”: За нас най-важното е велоалеите да бъдат безопасни, ефективни, използваеми и то не само от спортисти, а от хора, които ежедневно искат да използват велосипеда като средство за придвижване от точка А до точка Б. Именно тази част за безопасността на велоалеите куца в предишния проект и аз искрено се надявам, че със сегашното ръководство, разговорите, които сме направили, срещаме пълна подкрепа за изчистване на тези моменти. Ние сме направили цяла пътна карта за проблемните участъци и сме ги маркирали по три величини - опасни, много опасни и смъртоносно опасни.

Зам.-кметът на община Русе Магдалина Илиева заяви, че трудно ще може да се коригират вече изпълнените велоалеи.

Магдалина Илиева - зам.-кмет на община Русе: Единствено това може да бъде отстранено като недостатък още по време на проектирането на нови такива. Започваме проектиране на нова велоалея до Николово, където ще работим в много тясна връзка със сдружението "Вело-Русе" - те като специалисти да ни казват точно тези опасни участъци, защото ние не сме специалисти в тази област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари