Иванчева и Петрова остават зад решетките

0
В средата на октомври магистратите от Спецсъда постановиха двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира
В средата на октомври магистратите от Спецсъда постановиха двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира Снимка: bTV

Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова остават в ареста.

Това е решил Специализираният апелативен съд на закрито заседание в четвъртък.

В средата на октомври магистратите от Спецсъда постановиха двете да бъдат пуснати под домашен арест, но прокуратурата протестира.

По-леката мярка е взета само срещу другия екскмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Той е сочен за посредник в схемата за получаване на подкуп, за което тримата задържани през април отговарят пред темида. Според обвинението парите, намерени в колата на Иванчева при показния арест в центъра на София, били поискани от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка за строеж.

В петък Дюлгеров отказа да коментира дали и той е "светнал" с белязани пари, познава ли Ваклин и как са организирани срещите им.  

"Всичко ще стане ясно", лаконичен бе Дюлгеров.

Прокуратурата пък обяви, че вече е внесла протест срещу неговото освобожждаване под домашен арест.

На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само, ако се правят градинки в района. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари