Нов протест в подкрепа на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

1
Инициираха подписка до президентството за помилването им
Инициираха подписка до президентството за помилването им Снимка: БГНЕС

Инициираха подписка до президентството за помилването им

Пред Съдебната палата отново се събраха хора в подкрепа на бившия кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

Това е вторият за тази седмица протест по повод окончателното решение на Върховния касационен съд за осъждането на бившия кмет на община „Младост“ Десислава Иванчева на 6 години, заместничка ѝ Биляна Петрова – на 5 години, а Дюлгеров на 4 години и отвеждането им в Сливенския затвор, пише Defakto.bg.

Гражданите, дошли на протеста са убедени, че двете жени са невинни. Те са категорични, че двете се противопоставиха на бизнес интереси в квартала, а строежите в „Младост“ са започнаха веднага след показния им арест в центъра на столицата, казват хората.

Организаторите инициираха подписка в подкрепа на двете жени, чрез която да бъде сезирана президентската институция за помилване на Петрова и Иванчева.

От понеделник до сряда между 16:00 и 19:00 часа ще се събират подписи пред Съдебната палата, както и на други места в столицата. Има и подписка в интернет.

Хората, които дошли на протеста скандираха и срещу главния прокурор Иван Гешев. По-рано стана ясно, че Николай Хаджигенов, адвокатът на Десислава Иванчева, е подал молба до президента за помилването ѝ.

Комисията по помилване към президентската институция ще разгледа документите по казуса с бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, съобщи пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Ние през другата седмица се надяваме да получим всички необходими документи, така както го изисква законът и правилата, по които работи нашата Комисия по помилване. От там нататък следват дискусии. В тази комисия има много сериозни юристи. Ще разгледаме нейния случай така, както всички останали, и ще вземем решение", каза Йотова.

Иванчева и Петрова бяха отведени в Сливенския затвор, а след това Върховният касационен съд оповести решението за осъждането им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    плюс-минус
    Добре, виновни са за подкуп от 70 хиляди. А милиардите, откраднати от нашите данъци? За тях кога? С пълна сила действа българската народна поговорка: за кокошка няма прошка, за милиони - няма закони.
  • 3
    2
    Стига!!!
    Не понасям Гешев, но в този случай нещата са изпипани до последния детайл. Разработката е с месеци. Хващат ги с белязани и ОПИСАНИ по номера пари. Няма постановка - ръцете и на двете грейват. Пипали са парите като невидели. Три съдебни състава, десетки вещи лица - абе как се организира толкова народ, че да им направи "постановка" ?! А точно ВКС е във "война" с Гешев! От какъв зор да му прави услуга? Ама тя имала детенце. А когато рекетираше знайни и незнайни за пари, пита ли ги дали парите за рекета не идват от заделените за лечение на детенцето на рекетирания? Я се сетете за Няголова /на местна почва/. Как се получаваше общинско жилище? И ако нямаш парите, детето ти е на улицата! Малка е присъдата! Обидно малка!
  • 5
    1
    тъп
    Присъдите на тези хора бяха потвърдени на всички инстанции. И всички тези съдии и те ли са "купени" ... Когато шепа хора се мъчат да определят кое е правилно и кое не ...., мирише си на жива анархия ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари