Иванчева и Петрова: Искаме оставката на Фандъкова

0
Стига саботажи, некадърност и задкулисни игри!
Стига саботажи, некадърност и задкулисни игри!

Чрез отворено писмо до медиите Биляна Петрова и Десислава Иванчева поискаха оставката на кмета на София - Йорданка Фандъкова заради поредното разрешение за строеж върху зелена площ:

"Уважаема г-жо Фандъкова,

Искаме Вашата оставка след поредното разрешение за строеж – този път в градинката до блок 401 в "Младост" №4. Стига саботажи, некадърност и задкулисни игри!

Стига!

Вината е Ваша и на марионетката на ГЕРБ Румен Русев. Моля Ви, поемете отговорност (каквато изисквате от другите) И ПОДАЙТЕ ОСТАВКА. И ДВАМАТА! Не само заради този строеж, а за цялостно творчество - за десетте години, в които сте кмет превърнахте "Младост" и половин София в ориенталско бетонно гето. Не прехвърляйте своята вина на друг. Главният архитект на "Младост" е само изпълнител.

Когато на бюрото му се появи искане за Разрешение за строеж, единственото законно действие, което може да предприеме архитекта, е да го издаде в срок. Ако не го направи - го чака глоба до 5 000 лева. И съдът ще го задължи да се произнесе. При повече нарушения - ще му отнемат правата. В тази ситуация главния архитект на "Младост" не е имал избор. Неслучайно му искате оставка. Ако беше сгрешил, можехте да го уволните. Но той не е сгрешил и не носи отговорност.

По времето, когато ние ръководехме район "Младост", за този строеж инвеститорът беше подал молба за преместване, защото ни вярваше. Вместо работна говорилня, пардон група, имахме работещ екип. И бяха изготвени два проекта за преместване на осем строежа. Точно преди публичния ни арест на 17.04.18 г. имахме среща с Ралица Стоянова, заместник-кмет на СО, за да обсъдим законови аспекти по преместването. Ако имахме съдействие от Столична община и Софийски имоти, за по-малко от два месеца предложението щеше да е готово и да се внесе в Софийски общински съвет (защото той взема тези решения по закон).

Вашата вина:

Защо инвеститорът ВЕЧЕ не иска преместване, а е поискал разрешение за строеж. Явно не вярва нито на Вас, нито на работната група, нито на СОС. Преговорите не вървят, г-жо Фандъкова.

Вината на Русев:

Когато инвеститорът е поискал разрешението за строеж, защо Русев го е дал за работа на главния архитект? Защо не е преговарял с инвеститора, защо не е уведомил работната група. Знаете ли защо? Русев изпълнява сценария на ГЕРБ - пуска строежа и само ако има протест дава заден ход и иска оставка на друг. Същият сценарий като полянката при блок 73. А отговорност за действията и бездействията на Русев трябва да поеме ГЕРБ.

Десислава Иванчева като действащ кмет издаде заповед за уволнението му. Но Столичният общински съвет (СОС), въпреки волята й и въпреки разпоредбите на закона, избра точно Русев, знаейки, че той послушно ще изпълнява желанията на ГЕРБ. И първа инстанция на Административния съд потвърди с Решение № 2736/22.04.19 г., че този избор на СОС е незаконен."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари