Иван Шишков: За 10 месеца видях, че нямаме достатъчно магистрали

0
Служебният кабинет е дал възможност да се строят над 100 км магистрали
Служебният кабинет е дал възможност да се строят над 100 км магистрали

Служебният кабинет е дал възможност да се строят над 100 км магистрали

За 10 месеца видях, че нямаме достатъчно пътища и магистрали, строим некачествено. Една част от проблема е, че това води до по-чести ремонти, но и създаваме по-големи проблеми на движението. Служебният кабинет е дал възможност да се строят над 100 км магистрали. Завършихме лота на АМ „Европа“ от Драгоман до Калотина, наскоро пуснахме движението по последния участък от 6 км. До дни ще бъде пуснато движението в другата част - 16 км. Ако не бяха дъждовете, това щеше да се е случило. Това каза министърът на регионалното развитие Иван Шишков за "Твоят ден" по NOVA.

"По АМ „Тракия“ се ремонтират дефектирали фуги на мостове. Няма друг начин да бъдат ремонтирани, освен да се затвори участък. В годините назад ремонтите не са били това, което искаме, така че става дума за аварийни ремонти, на строителство на около 3 години. Когато строим лошо, се налагат по-чести ремонти и да няма обходни маршрути. АПИ поддържа пътищата и контролира строителството. Големият проблем в агенцията е, че липсват хора за работа, не можем да намерим специалисти за там, има свободни работни места. Причините са веднъж възнагражденията, после кадрите", обясни той. И допълни, че на АМ "Тракия" има лошо извършени ремонти и се прави задание за основен ремонт между Стара Загора и Ямбол, а предстои такова и за разширение с още едно платно от София до АМ "Марица".

По думите му липсата на работници на трасето на АМ "Тракия", което се ремонтира, може да е било въпрос на конкретен момент.

"В критиките си към администрацията трябва да сме по-снизходителни. Когато лепим лоши етикети на определени институции, трудно намираме добри специалисти за работа в тях. На АМ „Европа“ от София до Сливница одобрихме устройствен план и го отчуждихме. Следващите 16 км ги събудихме и направихме процедурата открай до край. На пътя от Русе до Велико Търново имаме два лота около Бяла - около 70 км, до края на септември трябва да има разрешение за строеж. На АМ „Струма“ е одобрен проектът за тунел "Железница" е одобрен и се очаква до август едната посока да бъде пусната в движение, а другата - до края на годината. Следващите 7-8 км от магистралата ще бъде пусната до два месеца, 3 са вече в движение. 7,5 км са в експлоатация от пътя Ботевград - Мездра", коментира Шишков.

Той е уверен, че предложеният за редовен министър в неговия ресор Андрей Цеков ще продължи политиката на служебния кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари