Иван Гешев: Няма да позволим България да е като Древния Рим

2
Щеше да е притеснително, ако политиците не ми искаха оставката
Щеше да е притеснително, ако политиците не ми искаха оставката

Прокуратурата ще се старае България да е правова държава, а не древния Рим за шепа богоизбрани

Явно ще трябва да извървим още дълъг път преди да станем истинска европейска правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките, а тук е възможно да нарушиш конституцията и евентуално да станеш канцлер. Това заяви в интервю пред 24 ЧАСА главният прокурор Иван Гешев.

"Смяташ, че си напълно недосегаем, като законите важат за обикновените граждани, но не и за теб. И че сте каста богоизбрани като в Древния Рим, какъвто явно е техният идеал", казва още той.

"Щеше да е притеснително, ако политиците ме хвалеха, а не ми искаха оставката", смята Иван Гешев.

"Противоречи на базовите европейски стандарти да се правят конституционни промени "за" или "против" една институция или "за" или "против" отделна личност.

За мен е странно как от една страна се говори за върховенство на закона, а от друга - се лансират идеи, които са в явно нарушение на задължителната практика на Конституционния съд, както и на основополагащи правни принципи", заявява Иван Гешев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари