Иван Гешев: Борисов беше дал задача да ме отстранят за 5 - 6 дни

0
Съдебната власт и ВСС се наведоха, заяви отстраненият главен прокурор
Съдебната власт и ВСС се наведоха, заяви отстраненият главен прокурор Видео: Евроком

Съдебната власт и ВСС се наведоха, заяви отстраненият главен прокурор

"Прокуратурата не е безгрешна – има корупция, некадърност, всичко, което го има навсякъде. Но в крайна сметка ние почнахме нещо, което никога не е правено. И преди, а сега пък изобщо. Недосегаеми хора, политици и т.н." Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев пред Сашо Диков в ефира на „Евроком“.

"Всеки български гражданин има право на защита, но се оказа, че само главният прокурор няма право на защита и може да бъде отстранен в самолета докато лети към среща с европейски депутати – без защитник и без лично присъствие. Това са особеностите на българския лов и риболов", коментира Гешев отстраняването си.

Относно фразата „политически боклук“ Гешев коментира, че са използвани от 90% от българските граждани. Според него въпросът не е в думите, те са били повод. „Аз многократно съм казвал, че дори да бях казал „Добър ден, как сте?“, пак щяха да ме отстранят. Просто имаше задача, Борисов беше дал задачата в рамките на 5-6 дни, доколкото ми е известно е имало график, бързаха много, натиснаха ВСС. Съдебната власт и ВСС се наведоха. Христо Стоянов, един писател от Варна каза, че когато се наведеш към някого, отзад прилича на…знаете какво.“, каза още Иван Гешев.

"Обществената памет е около 3 месеца и този период се скъсява, но за щастие има Интернет. Вижте в последните 4 години какво съм твърдял и дали не се случва. Или се случва, или предстои да се случи, или е вярно", категоричен е бившият главен прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари