Иван Демерджиев: Еврокомисията ни отказа средства за нова ограда с Турция

0
Оградата по границата с Турция е изключително ненадеждна, заяви вътрешният министър
Оградата по границата с Турция е изключително ненадеждна, заяви вътрешният министър Снимка: БГНЕС

Оградата по границата с Турция е изключително ненадеждна, заяви вътрешният министър

Европейската комисия отказва да даде помощ на България за изграждане на ново съоръжение по границата с Турция, защото вече е финансирала едно такова. Но не отказва финансирането на друг тип технически дейности за обезпечаване на границата.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в парламента. Той бе попитан от Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" за състоянието на оградата по границата, пише "24 часа".

Оградата по границата с Турция е изключително ненадеждна. Обмисляме как да я направим по-ефективна, както се обмислят и технически решения, каза Демерджиев.

Част от набелязаните мерки могат да бъдат финансирани в рамките на бюджета на МВР. Но е поискана и помощ по европейски програми, обясни Демерджиев. Включително да се поеме част от разходите по щата, защото границата на България е и външна граница на ЕС. 1260 нови щата са поискани. Ако не получим всички поискани средства, единствената възможност е да се увеличи бюджета на МВР, обясни министърът.

Няма повече проникнали лица на наша територия, има повече опити за вторично движение на такива през наша територия. Предприемаме всички мерки да ги ограничим, обясни още МВР шефът. Той разказа, че има нова тактика как автомобилите да бъдат спирани безопасно, нови ленти, по-добра комуникация между дежурните части.

Демерджиев разказа, че има изключително положителни констатации от посланика на Австрия, която е направила оглед на границите ни - сухопътна и морска. И тя щяла да предаде впечатленията си на австрийското правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Hhhd
    Но пък те отчаяно ни искат в еврозоната... хахахзй, за да им плащаме сметките/заемите им.
  • -1
    2
    :-)) :-)
    :-) :-)( :-) :-)
  • 0
    1
    ГЕРБ
    Ние направихме оградата,ние сме номер ЕдНо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари