Иван Ченчев: Изведнъж Паметникът на Съветската армия се оказа "опасен"

1
Ще видим доколко обследването е експертно или политическо, заяви Иван Ченчев
Ще видим доколко обследването е експертно или политическо, заяви Иван Ченчев

Ще видим доколко обследването е експертно или политическо, заяви Иван Ченчев

Очаквахме това, което се случва с Паметника на Съветската армия - изведнъж се оказа "опасен". Обследването беше предопределено. Със сигурност има и други монументи на същите години, но не се прави обследване. Могат да бъдат стриктни към всички сгради и паметници, не само към този. Ще видим доколко обследването е експертно или политическо. Това заяви Иван Ченчев от БСП за "Твоят ден" по NOVA.

Относно напускането на Националния съвет на БСП от страна на Весела Лечева той сподели, че вероятно нещо се готви, защото тя е член на сдружението, което иска да запази 3 март като Национален празник. БСП няма авторитарно управление, всичко се решава с гласовете на Националния съвет", обясни той.

Според него бюджетът показва двойнственост в сглобката. "В повечето комисии бюджетът не беше приет, различни депутати се изказваха против, сред тях и представител на ГЕРБ. Ще дадем своите предложения за бюджета. Превръщаме се в държава на протеста. Закъсняха бюджетът и актуализацията, затова закъсняха и индексациите", заяви Ченчев.

"3 млн. лева са отпуснати за теренни разкопки. Това е катастрофално малко. Ще има проекти донякъде, но инвестиция в култура няма. Секторите "Култура" и "Спорт" са по традиция недофинансирани. Едно от много важните ни предложения по бюджета са безплатните лекарства за деца до 14 г.", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Бивш
    Ченчев ,грабвай шмайзера на Иван Таков ,останал му от дядо Пеко и в Балкана ! Там ще дочакаш Путин и после да му мислят капиталистите ,нали ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари