ИТН: В САЩ нямаме посланик, а скъпо платен турист

2
Група американски сенатори са внесли в американския Сенат резолюция в подкрепа на северно-македонското членство в ЕС
Група американски сенатори са внесли в американския Сенат резолюция в подкрепа на северно-македонското членство в ЕС Снимка: БГНЕС

Група американски сенатори са внесли в американския Сенат резолюция в подкрепа на северно-македонското членство в ЕС

Днес е ден за национален траур и за смирение. За духовно смирение. Ден за преоценка. За изводи. Но не е ден за пасивност. Защото животът и проблемите са постоянни. И борбата с несправедливостта не трябва да спира. Затова ще ви представя декларацията на „Има Такъв Народ“, прочетена днес в Народното събрание.

Защитата на българския национален интерес, защитата на историческата истина и защитата на българите, живеещи в така наречената държава „Северна Македония“, е осъзната кауза на Има Такъв Народ. Заради националното предателство на Продължаваме Промяната и лично на Кирил Петков, които вдигнаха ветото пред Северна Македония за присъединяването им към ЕС. Това веднага окуражи властите в западната ни съседка РСМ да започнат брутален терор върху българското население там. Побои, палежи, стрелба по културно-информационните ни центрове, затваряне на самите центрове и така нататък. Последиците са дълготрайни, непоправими и непредвидими. Поредната провокация се случва в момента.

Група американски сенатори са внесли в американския Сенат резолюция в подкрепа на северно-македонското членство в ЕС. Резолюция 581. Държа я в ръцете си. В нея има два притеснителни за България текста. В единия се споменава споразумението между Гърция и Северна Македония от 2018 година, което според текста е спирало кандидатурата на страната за ЕС, но вече е разрешен проблема. В текста, обаче, никъде не е споменат Договора за приятелство и добросъседство с България и двустранните проблеми, произтекли от неговото неспазване. Да ви ги припомня – нарушаване на правата на българите в тази страна, подмяна на исторически събития, обвинения във фашизъм, залегнали в образователната им програма, побои и терор. Все неща, заради които така наречената държава Северна Македония трябва да стои вън от Европейския съюз.

В другата точка, резолюцията иска от Президента, държавния секретар и европейските съюзници на САЩ да лобират за членството на РСМ в ЕС, забележете, без никакви други двустранни условия, а това е в ярък ущърб на българския национален интерес.

Ще ви го повторя - Президентът, държавният секретар и европейските съюзници на САЩ да лобират за членството на РСМ в ЕС и незабавното провеждане на междуправителствена конференция. Интересно коя държава е по-важна за САЩ? България ли, която е член на ЕС и НАТО или Северна Македония? Какъв е този наш партньор, който, евентуално, би заел страната на друга държава, с която ние имаме реални проблеми?

Показателно за северномакедонската наглост е, че техният външен министър, Буяр Османи, нарича все още неприетата резолюция „Вятър в платната“. Резолюцията все още не е приета, но те се хвалят с нея!

Като нормални български граждани, вероятно си мислите, че българският посланик в САЩ е предприел необходимите дипломатически действия, за да защити националния ни интерес - нещо, което му влиза пряко в задълженията. Но, уви. В САЩ явно нямаме посланик, а скъпо платен турист, защото съветът му към Министерство на външните работи е бил – да не правим нищо. Точно така, съветът на посланика е бил да не правим нищо. Ще припомня, че същият турист от посолството веднъж изпусна една такава про-македонска резолюция. И защо я изпусна тогава и не направи нищо? Оправданието му беше, че бил в отпуск! В отпуск! Според нас, той трябва да бъде пратен веднага в постоянен отпуск и на негово място да се изпрати истински българин и истински професионален дипломат.

В песните може и да се пее, че няма нищо по-хубаво от македонското девойче и няма нищо по-чисто от Охридското езеро… Така се пее в песните и тези песни ги пеем всички, но пеенето на песни не стига, за да защитим България, нейните интереси и интересите на българите в Северна Македония. Не е време за пеене на песни, а за действия. И този, който не го разбира и се спотайва, трябва да си ходи – веднага! За защитата на българските интереси няма отпуск и няма почивни дни. Ако някой се е уморил да работи за България – да се маха. Веднага!

Слави Трифонов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до 2
    А твоят диалект какъв е, сельо? Изобщо разбра ли какво съм написал, бе фермер? Щях да кажа говедовъд, ама сигурно щеше да се обидиш. Ти от къде си, байно? Софиянец ли си или си редови дебил?
  • -7
    2
    До питекантропа 1
    Мръсници, нали! Вместо да те пратят тебе по Европата и у Америката! Щото ти най ги разбираш тия работи, и да им ги обясниш на ония там на твоя си диалект, щото сигурно и български без да мьекаш не можеш да говориш. Още както дойде от село и стана "русенец" и стана центъра на просветата. Ей го всеки ден им обясняваш световните работи на наборите на пейката пред панелката.
  • 9
    1
    русенец
    Че то къде имаме посланици? Едни човечета, най-вече софиянци, се развяват по света за наша сметка и се радват на живота. И не е от сега. Ето лънк към творба на щастливеца. Съвсем пасва и на днешните наши хрантутници в странство :https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4867&Level=1
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари