Испанската министърка на отбраната предупреди за "реална заплаха" от страна на Русия

1
Трябва да сме напълно наясно, че нашите демократични ценности и мирът в Европа са в опасност, заяви Маргарита Роблес
Трябва да сме напълно наясно, че нашите демократични ценности и мирът в Европа са в опасност, заяви Маргарита Роблес Снимка: Ministerio de Defensa España

Трябва да сме напълно наясно, че нашите демократични ценности и мирът в Европа са в опасност, заяви Маргарита Роблес

Министърката на отбраната Маргарита Роблес предупреди испанците за "реална заплаха" от страна на Русия след многократните изявления на президента Владимир Путин относно потенциалното използване на ядрени оръжия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Заплахата е реална и абсолютна. Смятам, че от изявленията на Путин през последните седмици става ясно, че той може да бъде готов да използва ядрено оръжие във всеки един момент", заяви Роблес в интервю за испанския вестник "Ла Вангардия", публикувано днес.

"Трябва да сме напълно наясно, че нашите демократични ценности и мирът в Европа са в опасност", каза тя и добави, че Путин може бързо да премине от думи към действия, както направи в Украйна.

"Мисля, че в Испания не винаги сме достатъчно наясно с риска, в който се намираме ... докато има хора, които, подобно на Путин, предизвикват истинско клане в страна като Украйна", подчерта министърката.

В момента Украйна преминава през много труден период, каза Роблес и добави, че Испания ще продължи да прави всичко възможно, за да помогне на страната.

"Подкрепата за Украйна означава не само защита на нейната териториална цялост, но и нещо много по-важно, а именно мира и ценностите, които характеризират демократичното съжителство в Европа и които очевидно са застрашени от Путин", каза Роблес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    Лошото е, че ние сме близо до русия. Неприятно близо. Испания е далече.
  • 5
    2
    Spermaman
    Путин до момента не се е доказал като изпечен коляч. 2 години се мъчи, ама не може да догони коляча Накензяку, който го изпревари с 3 обиколки за 5 месеца. Въпросната брамтия да се изреже по въпроса може ли?
  • 12
    1
    чичомиткобрат
    Вашите ценности не са демократични, а диктаторски - ако хората не повтарят като папагали, това което искате от тях им запушвате устите и ги наказвате под претекст "fake news", "disinformation", "thought crime", това не е демокрация.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари