Искрен Веселинов: По-ниски депутатски заплати

1
Ние от Патриотичния фронт не сме привърженици на евтиния политически театър, аргументира се Веселинов
Ние от Патриотичния фронт не сме привърженици на евтиния политически театър, аргументира се Веселинов Видео: ВМРО БНД

Не съм особено пламенен защитник на настоящия бюджет. 

Но все пак Патриотичният фронт постави конкретни изисквания за подкрепата на законопроекта за държавния бюджет за 2016 г. и получихме задоволително изпълнение.

Това коментира в „Добро утро, България“ по ТВ7 народният представител от Патриотичния фронт и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Искахме повече пари за отбрана, за сигурност, за образование, обясни той. Депутатът допълни, че между първо и второ четене на закона за държавния бюджет за 2016 г. Патриотите са поискали в него да залегнат и повече пари за култура.

Друга важна тема за ПФ беше финансирането на защитните съоръжения по границата с Турция. За първи път имаше ръст в тези сфери, затова подкрепихме бюджета, каза той.

За съжаление много наши предложения не получиха подкрепа от мнозинството. Когато имаме 80-100 представители в парламент, ще може да правим бюджета такъв, какъвто е спрямо разбиранията на Патриотичния фронт, каза Веселинов.

Неговите очаквания са евентуалната задлъжнялост на държавата през следващата година ще бъде по-малка, тъй като заложените „буферни“ средства няма да бъдат изразходвани. По думите му евентуалният дефицит ще бъде по-малък.

Не беше намалена субсидията на политическите партии, каквото беше предложението на Патриотичния фронт, припомни още заместник-председателят на ВМРО. Според него това би било един морален акт на съпричастност към мизерията, в която живеят болшинството хора у нас.

Предполагахме, че няма да ни подкрепят в това предложение, но бяхме длъжни да го направим, защото намаляването на субсидиите на партиите е ангажимент, който сме поели пред нашите избиратели, обясни Веселинов.

Също морален и показателен акт би било приемането на предложението на Красимир Каракачанов за замразяване на заплатите на народните представители, допълни Веселинов.

Депутатът  информира за събитията от гласуването на това предложение - Каракачанов е бил обвинен от други народни представители, че предложението е популизъм.

Защо да е популизъм, след като заплатите на депутатите са достатъчно високи, за да можем да се простим с това повишение, аргументира се Веселинов.

Това щеше да е знак към обществото. От една страна искаме лишения от хората, а от друга – ние не даваме личен пример, смята заместник-председателят на ВМРО.

Последните изтекли записи във връзка с делото „Червеи“ Веселинов коментира като поредната медийна бомба, която ще се изконсумира и скоро ще се забрави. Но е добър повод да се запитаме какво става в съдебната система.

Силно се надявам да има необходимата политическа воля, което би си проличало с промените в Конституцията, каза той.

Народният представител допълни, че след Конституцията трябва да бъдат извършени и нужните промени в закона за съдебната власт, защото по думите му „обновяване на кръвта на съдебната система е абсолютно неизбежно“.

Ние от Патриотичния фронт не сме привърженици на евтиния политически театър. Всяко управление е компромис.

В случая успяхме да не прекрачим  нашата граница на компромис. Останахме верни на избирателите си, каза Веселинов.

Бяхме против запазването на плоския данък, бяхме против 16-те млрд. дълг и т.н. Не бива да се хиперболизира нашата подкрепа за настоящото управление. Имаме собствения си характер и не изневеряваме на него, завърши депутатът.

Източник: vmro.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари