Искрен Веселинов: Лично ще даря на младежите романи, с които е отраснало нашето поколение

0
Искрен Веселинов ще раздава книги на децата в Русе
Искрен Веселинов ще раздава книги на децата в Русе

Акция по раздаване на книги на гимназисти подготвя кандидатът за кмет на ВМРО и народен представител от „Патриотичен фронт“ Искрен Веселинов. Инициативата е връзка с предстоящия първи учебен ден – 15 септември, като целта й е да напомни на младите, че четенето е нужно, съобщи Дарик.

„Един от сериозните проблеми на младото поколение е именно намаленият интерес към четенето на книги. Затова смятам лично да даря на младежите част от романите, с които е отраснало нашето поколение, за да разберат и те прелестта на това изкуство“, заяви Искрен Веселинов.

Акцията на ВМРО ще започне на 18 септември в Гимназията по строителство в Русе, където е завършил средното си образование депутатът. Лично Веселинов ще застане на входа и ще раздава книги на влизащите в училището деца. В тази връзка, от ВМРО предлагат, всеки русенец, който иска да даде книги от своята библиотека, да дари заглавията в Клуба на „воеводите“, където всеки ден от 9 до 13 часа ще има представител на партията. „Девизът на кампанията е „Четенето е страст, сподели!“, обясни Веселинов. Самият депутат е автор на романа „Черният гмурец“, който се продава в книжарница „Хеликон“. Веселинов вече е приготвил 30 книги от собствената си библиотека.

На 18 и 21 септември предстоят още две инициативи на ВМРО. На 21 се навършват 140 години от подвига на Червеноводската чета. В тази връзка, на 18 септември се предвижда автопоход до лобното място на воеводата Върбан Йорданов в село Широково и поставяне на венци. От 10 часа на 19 септември ВМРО организира традиционния си велопоход от Пантеона на Възрожденците в Русе до църквата в село Червена вода. Ще участват и членове на клуб „Традиция“, облечени като четници.

Сако с фолклорни мотиви на ревера смята да облече за следващите заседания на НС депутатът от Русе и зам.председател на ВМРО Искрен Веселинов. Той демонстрира пред журналисти костюма с народната шевица, влизайки в ролята на манекен, заедно с русенския общински съветник от ВМРО Галин Григоров.

„Богатството на една нация са традициите, които трябва да се вплитат успешно в съвремието. Затова ние, като патриоти, ще дадем пример и в парламента, на всички колеги, които се чувстват българи.“, обясни Искрен Веселинов.

Той припомни, че напоследък в световната мода все повече навлизат именно фолклорните традиции и другите народи се гордеят с това. „Затова аз смятам да дам пример на останалите депутати, които се чувстват истински българи и патриоти, да носим българското“, заключи Веселинов.

Костюмите с фолклорни мотиви се произвеждат от русенската фирма „Ричмарт“.

ВМРО счита категорично, че предложението на Никола Саркози за създаване на бежански буферен лагер в България е напълно неприемливо, заяви категорично Искрен Веселинов. „В международен план има едно двойнствено мислене сред европейците. Те следват американската политика, която доведе до хаос в Близкия Изток“, коментира зам.председателят на „воеводите“. „Най-малко на Саркози, който започна бомбардировките в Либия, преди САЩ, отива да се опита създава тук огромен бежански лагер. Той се плаши от Исляма, а вече стана ясно, че Саудитска Арабия е готова да построи 200 джамии в Германия, което можем да определим само като цинизъм. Ако бяха загрижени наистина за бежанците, можеха да приютят 200 000 души. За нас решението е в една нова, твърда, ефективна европейска политика, която да донесе мир в анклавите на Северна Африка“, заяви Искрен Веселинов. „Светските правителства в Либия и Сирия могат да бъдат подкрепени, и срещу това да осигурят преграда срещу това цунами от бежанци“, предлага ВМРО.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари