Йордан Джамбазов: Гражданите ще подават сигнали директно на общинските полицаи

2
Очаква се да има 30 униформени под шапката на Община Русе
Очаква се да има 30 униформени под шапката на Община Русе

Очаква се да има 30 униформени под шапката на Община Русе

Йордан Джамбазов е с 19-годишен опит в системата на МВР, включително и като ръководител на Регионалното звено за борба с организираната престъпност. През последните години е треньор на националния отбор по стрелба с лък и основател на русенския клуб „Джамбо-2006“, домакин на редица национални състезания.

От 4 октомври директор на Специализираното звено “Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ (КООРС) в Община Русе е Йордан Джамбазов. Основна задача ще му бъде изграждането на общинска полиция съвместно с директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов.

До 6 месеца очакваме да постъпят първите 6 служители на Общинска полиция, а ако са действащи полицаи, срокът може да бъде скъсен“, разказва пред репортер на в. „Бряг“ Джамбазов. Пълната бройка от униформени под шапката на Община Русе ще е 30 човека. През следваща година новата структура ще бъде заложена в общинския бюджет, ще бъдат закупени и два автомобила за нуждите на градските полицаи. „Те значително биха помогнали за работата на служителите от КООРС, защото в момента ние нямаме право да искаме лични документи, нямаме право да арестуваме, дори и да сме на място“, пояснява Джамбазов. Той е убеден, че с помощта на Общинската полиция ще стане възможно връщането на нормалния ред в града.

Не може колите да паркират по тротоарите, а русенци да вървят по улиците“, дава за пример Джамбазов един от огромните проблеми в града. „Ще пуснем телефонна линия, на която гражданите директно да се свързват с униформените, за да има още по-бърза реакция на място в града там, където има някакъв проблем“, обясни още новият директор на КООРС.

Той смята, че освен видеонаблюдението, което Община Русе осигурява в 700 точки в целия град, за опазването на реда и общинското имущество са необходими и действащи групи за реакция, които да се мобилизират бързо при необходимост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари